Κυριακή 5 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασχημο ποδαρικό

«Τι ήταν αυτό που αποτέλεσε νίκη των ναυτεργατών για να συστρατευτούμε και μεις;», αναρωτήθηκε στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην πρώτη - μετά το 11ο Συνέδριο - συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, άλλο στέλεχος της ίδιας παράταξης υποστήριξε ότι έγινε πολιτική συναλλαγή του ΚΚΕ με την κυβέρνηση, για να «σπάσει» η απεργία των ναυτεργατών, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Με τη σειρά του, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ χαρακτήρισε τα αιτήματα των ναυτεργατών περίεργα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να ζητούν αυξήσεις στις συντάξεις, τη στιγμή που δεν πληρώνουν εισφορές.

Με τέτοιες προσεγγίσεις ήταν λογικό να μην μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των ταξικών αγώνων (ΠΑΣΚΕ) ή ότι θα ξεκινήσουν αγώνες με το «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού (ΔΑΚΕ), όταν από την Αθήνα έως τις Βρυξέλλες διατυμπανίζουν ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία - τάχα μου - καταρρέουν για να πάρουν ακόμη πιο αντιδραστικά μέτρα. Και έτσι ψήφισαν κοινό πρόγραμμα «δράσης» που στερείται δράσης υπέρ των εργαζομένων και των αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ