Κυριακή 5 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγκίμ Τσέκου

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενας διόλου τυχαίος άνθρωπος ετοιμάζεται να ανέβει τις επόμενες μέρες τα σκαλοπάτια του «πρωθυπουργικού» γραφείου στην Πρίστινα. Με τις ευλογίες Αμερικανών και ορισμένων Ευρωπαίων που τον γνωρίζουν από καιρό, κυρίως (αλλά όχι μόνον...) για τις «ιδιαίτερες ικανότητες» που επέδειξε αναλαμβάνοντας, μετά την έναρξη της ΝΑΤΟικής κατοχής του προτεκτοράτου, τη μετεξέλιξη των αυτονομιστών του ΟΥΤΣΕΚΑ σε «Σώματα Προστασίας Κοσσυφοπεδίου».

Ο Αγκίμ Τσέκου, πρώην ανώτατος αξιωματούχος του κροατικού στρατού, που συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά της σερβικής μειονότητας της Κροατίας στον πόλεμο του 1992 - 1995, δεν είναι διόλου άγνωστος και για τους Σέρβους. Το αντίθετο! Η προώθησή του στο πόστο του «πρωθυπουργού» του προτεκτοράτου μοιάζει για το Βελιγράδι «κόκκινο πανί», δεδομένων και των κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου που έχει απαγγείλει εις βάρος του η Εισαγγελία του Βελιγραδίου. Γεγονός που αντανακλά τις προθέσεις εκείνων (κυρίως των Αμερικανών, όπως αποκάλυψαν ΜΜΕ στην Πρίστινα) που κίνησαν τα νήματα για την άνοδο «δυναμικότερων» Κοσσοβάρων Αλβανών πολιτικών παραγόντων, σε μία κρίσιμη για την τύχη του προτεκτοράτου περίοδο...

Μετά απ' αυτά, οι (προκαθορισμένου αποτελέσματος...) συνομιλίες της Βιέννης τροχιοδρομούνται (πλέον ακόμη εντονότερα) στην κατεύθυνση της αποσταθεροποίησης και εμβάθυνσης των γεωπολιτικών ανακατατάξεων της «Νέας Τάξης» στα Βαλκάνια.


Δ. Ορφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ