Κυριακή 5 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέο πεδίο συνεννόησης

Δε συμφώνησαν μόνο επί των εκτιμήσεων για τον αγώνα των ναυτεργατών οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του δικομματισμού στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Πεδίο συνεννόησης βρήκαν και στο νεοψηφισθέντα νόμο απ' την κυβέρνηση της ΝΔ για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ετσι, η μεν ΔΑΚΕ τάχτηκε υπέρ των «ΣΔΙΤ με προϋποθέσεις» με το επιχείρημα πως έτσι απελευθερώνονται κεφάλαια και δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ενώ η ΠΑΣΚΕ δεν απέρριψε την πρόταση και τάχτηκε υπέρ του συμπληρωματικού ρόλου του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο τομέα Υγείας.

Οι προϋποθέσεις - κατά τη ΔΑΚΕ - είναι να πληρώνουν τα Ταμεία για τους ασθενείς - και αυτό λένε... δωρεάν - και οι γιατροί και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να ανήκει στο νοσοκομείο.

Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή, ώστε να δικαιολογηθεί η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, αντί να υπάρξει διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας με πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και όχι πληρωμένο απ' τον κορβανά των Ταμείων και τις τσέπες των ασφαλισμένων.

Ειδικά το επιχείρημα για τις νέες θέσεις εργασίας το καθιστούν εντελώς έωλο οι 25.000 κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία. Θέσεις εργασίας υπάρχουν, αλλά οι κυβερνήσεις δεν πληρώνουν για να βρει ο κόσμος δουλιά και επαρκείς υπηρεσίες οι ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ