Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιχειρηματική «άποψη»

Η ανεπιφύλακτη υποστήριξη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, που εξέφρασε στη χτεσινή ομιλία του στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης, έδειξε με καθαρό τρόπο τον «τρόπο σκέψης» των ευρω-οργάνων και μονοπωλίων στο ζήτημα αυτό.

Ο Σ. Κόκκαλης, λοιπόν, χαρακτήρισε την Τουρκία «ελκυστικό προορισμό επενδύσεων» για τις ελληνικές επιχειρήσεις και υποστήριξε την παραπέρα ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη δυναμική ανάπτυξης, απαλλαγμένη από τις μη επιχειρηματικές εξελίξεις». Για όποιον δεν κατάλαβε δεν μπορούν τα «ανοιχτά» θέματα στο Αιγαίο και την Κύπρο να μπαίνουν «εμπόδιο» στις μπίζνες και την εισβολή των πολυεθνικών στην αγορά των 70 εκατομμυρίων... Προανήγγειλε μάλιστα συμμετοχή της Intralot στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του τουρκικού Οργανισμού Λαχείων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πλήρης στήριξη στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, επιβεβαιώνοντας ότι οι παλιές κόντρες με το Μέγαρο Μαξίμου είναι παρελθόν και πάνω απ' όλα είναι η εξυπηρέτηση των (ταξικών) συμφερόντων. «Καλούμαστε, είπε, να συμβάλουμε ώστε η χώρα να πετύχει το άλμα προς τα εμπρός» και αυτό, συνέχισε, θα γίνει «μέσα από το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ