Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης ο Βαβύλης

Με το προσωπείο του μοναχού, ντυμένος με ράσα, έφτασε χτες λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενος από την Ιταλία, με τη συνοδεία τριών αστυνομικών, ο άνθρωπος με τα «χίλια πρόσωπα» Απ. Βαβύλης. Ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου παραεκκλησιαστικού σκανδάλου Απ. Βαβύλης και εμφανιζόμενος ως «μοναχός Ραφαήλ» μεταφέρθηκε αρχικά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα.

Στη συνέχεια προσήχθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παν. Πούλιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας ο Απ. Βαβύλης θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών για να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να επιμετρηθεί το υπόλοιπο της ποινής του που του επιβλήθηκε από τα ιταλικά δικαστήρια για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (1.800 γραμ. ηρωίνης).

Το κατηγορητήριο που τον αναμένει είναι βαρύ, καθώς μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα. Ειδικότερα κατηγορείται για παράβαση των μυστικών της πολιτείας, αδίκημα που αφορά στις σχέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση που αφορά τη σύσταση του σωματείου «Μάγκνα Γκρέτσια».

Χτες ο Απ. Βαβύλης διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ και σήμερα θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθεί στη 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται και οι πρώην δικαστικοί Ε. Καλούσης και Λ. Στάθης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Απ. Βαβύλης ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η ζωή του στις φυλακές της Μπολόνια, όπου εξέτιε επταετή ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών, κινδύνευε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ