Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Αυτό θα πει ιδιωτική πρωτοβουλία! Αυτό θα πει ανάδειξη των «δεξιοτήτων» των εργαζόμενων! Αυτό θα πει επιχειρηματική «διαχείριση» (!) των ...«ανθρωπίνων πόρων» στην ελεύθερη οικονομία και στην ακόμα πιο ελεύθερη (από αναστολές) αγορά!

*

Το «εσωτερικό σημείωμα» της εταιρίας «Εβερεστ», η οποία έχει αναλάβει στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων τη διαχείριση στις παραλίες της Βουλιαγμένης και του Αγίου Ανδρέα (και η οποία διαθέτει και ειδική «Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων»...), είναι «πρότυπο» ...επιχειρηματικότητας. Η συγκεκριμένη «Διεύθυνση» απευθύνεται στους ήδη εργαζόμενους της εταιρίας και τους καλεί να υποδείξουν στους αρμοδίους της επιχείρησης γνωστές τους κοπέλες, ικανές να ...πληρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες που θέτει η εν λόγω «Διεύθυνση» για να κάνει τη δουλιά της:

*

«Ζητάμε - λέει η αγγελία που ανακοινώνουν στο εσωτερικό τους σημείωμα τα «Εβερεστ» - κοπέλες εμφανίσιμες για να εργαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες στην πλαζ Βουλιαγμένης ή στον Αγιο Ανδρέα (Μαραθώνας), συνδυάζοντας έτσι διακοπές και δουλειά. Η ενδυμασία κατά τις ώρες εργασίας θα είναι με παρεό και μαγιό και το αντικείμενο εργασίας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών με τη λήψη παραγγελιών.

Αν έχετε υπ' όψιν σας κάποια κοπέλα που θα ήθελε εργασία για τους καλοκαιρινούς μήνες παρακαλώ επικοινωνήστε με κ.(...)».

*

Αν, λοιπόν, θέλετε να συμβάλετε στο θεάρεστο έργο της ...καταπολέμησης της ανεργίας, κι αν έχετε υπόψη σας καμιά κοπέλα, έτοιμη να φορέσει το «μαγιό» της (απαραίτητο για την «εξυπηρέτηση των πελατών»...), σπεύσατε στα «Εβερεστ»!

*

Οσο για την ημετέρα στήλη, ας μας επιτραπούν δυο σκέψεις:

Πρώτον, διαισθανόμενοι τη σημασία που έχει για τον τουρισμό μας (και εν γένει την οικονομία μας) η ευόδωση τέτοιων πρωτοβουλιών, θα αποτολμήσουμε να προτείνουμε στην καλή εταιρία μια κοπέλα που μας έρχεται στο μυαλό και - λόγω και του συμβολισμού που προκύπτει από τη θέση της - θα έδινε το καλό παράδειγμα: Την υπουργό Τουρισμού, κ. Φάνη Πετραλιά! Να βάλει το μαγιό της (και το παρεό της) και να πάει!

Δεύτερον, κάνουμε έκκληση στην εταιρία, εκτός από κοπέλες, να κάνει δεκτά και αγόρια στη δούλεψή της. Να βάλει κι ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Τσιτουρίδης, το μαγιό του, και να πάει. Κι αυτός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ