Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάλι φούμαρα

«Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα απαγορεύει την πώληση προϊόντων καπνού στους ανήλικους και την υποχρεωτική αναγραφή της απαγόρευσης στα προϊόντα καπνού», δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια, αύριο, Μέρα κατά του καπνίσματος.

Πάνε δεκαετίες που πάνω στα κουτιά των τσιγάρων αναγράφεται «πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά εσάς και τους γύρω σας», ότι «μπορεί να σκοτώσει» και άλλα συναφή. Επίσης, πάνε χρόνια που βγαίνουν απαγορευτικές υπουργικές αποφάσεις και εξαγγέλλονται καμπάνιες.

Κι όμως, οι καπνιστές - και ιδιαίτερα οι νέοι - αυξάνονται. Οπως αναφέρθηκε χτες, οι Ελληνες μαθητές αρχίζουν να δοκιμάζουν τσιγάρο σε ηλικία 10 χρόνων σε ποσοστό 15%, ενώ σε ηλικία 14 χρόνων το ποσοστό φτάνει 45%.

Επομένως δε λείπουν μια, ακόμα, νομική απαγόρευση και μια, ακόμη, καμπάνια. Λείπει το ουσιαστικότερο: Η αγωγή υγείας που θα είναι βασικό στοιχείο της πρόληψης, η οποία με τη σειρά της θα είναι απ' τους βασικούς κρίκους ενός Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Και αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί το ακριβώς αντίθετο: Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο της Υγείας. Ετσι, όσα ακούγονται θα εξανεμίζονται σαν τον καπνό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ