Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ασε τα πρακτορεία να γαβγίζουν

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Αν χτες έκανες ένα για να συσπειρώσεις κόσμο γύρω από την πολιτική του ΚΚΕ, για να ξεκολλήσουν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα θύματα της πολιτικής τους, σήμερα πρέπει να επιμείνεις περισσότερο.

Γιατί, δεν του βγαίνουν του ΠΑΣΟΚ τα κουκιά για παράσταση νίκης, ούτε καν κι αν προσχωρήσει όλος ο ΣΥΝ στα ψηφοδέλτιά του - καμένο χαρτί έτσι κι αλλιώς η κραγμένη κεντροαριστερά του ομολογημένου κυβερνητισμού.

Αρα, περίμενε να ενταθεί κι άλλο η επίθεση στο ΚΚΕ, μπας και τρομοκρατηθεί κανένας απ' όσους έχουν ήδη αρχίσει να ξεκολλάνε. Ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι εργαζόμενοι που πολιτικά ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να κατεβαίνουν στην απεργία με το ΠΑΜΕ; Ξέρεις τι είναι να προωθούν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στις σχολές να οργανώνει την αντίσταση το Συντονιστικό; Ξέρεις τι είναι να ψηφίζει με τα δυο ο ΣΥΝ αύξηση της τοπικής φορολογίας και τοπικά σύμφωνα απασχόλησης για ακόμα πιο φτηνούς εργάτες και να 'ναι μόνο τα ψηφοδέλτια που συγκροτεί το ΚΚΕ με τις άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις αυτά που μπορούν να εκφράσουν την αναγκαία αντίσταση;

Ασε που τόλμησες να διακηρύξεις «μαύρο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στους δύο γύρους». Λέγονται τέτοια πράγματα; Χάθηκε να σπείρεις ...φήμες;

Θυμήσου πώς οργανώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Ρουμανία με τις φήμες για τους νεκρούς του Τσαουσέσκου στην Τιμισοάρα που αργότερα ανακαλύφθηκαν ως θύματα των ναζί. Ο Τσαουσέσκου εκτελέστηκε χωρίς καν δίκη και οι φήμες απλά ξεχάστηκαν. Ετσι είναι οι φήμες. Κάνουν πάντα τη δουλιά τους. Κάτι ήξερε ο Γκαίμπελς. Οι σημερινοί εξασκούντες την προπαγανδιστική του μέθοδο είναι καλύτεροι.

Αρα: Εκεί εσύ, πόρτα πόρτα, εργάτη τον εργάτη, γείτονα το γείτονα. Με τα στοιχεία στο χέρι: Για τα 77 λεπτά του ευρώ αύξηση που μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενέκριναν. Για τους στρατιώτες έξω από τα σύνορα που μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κρατάνε εκεί. Με τα στοιχεία για την τοπική φορολογία όπου μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ έχουν αποφασίσει. Με τα στοιχεία για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους όπου μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ επίσης έχουν αποφασίσει.

Κι άσε τα πρακτορεία να γαβγίζουν...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ