Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι καταστάσεις της περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») των βουλευτών, των ευρωβουλευτών και των υπουργών, για το οικονομικό έτος 2005 (χρήση 2004).

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Γ. Τραγάκης, ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών δε γίνεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, αλλά από Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών. Στην Επιτροπή εκτός από πέντε βουλευτές που εκπροσωπούν τα κόμματα, συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστικοί που έχουν επιλεγεί με κλήρωση από τα ανώτατα δικαστήρια. Φέτος για πρώτη φορά ζητήθηκε και καταχωρήθηκε το έντυπο Ε9 της Εφορίας, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ιδιοκτησίες των πολιτικών και των υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα έχει από κληρονομιά ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και καταθέσεις 40 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα. Από τη βουλευτική αποζημίωση δηλώνει φορολογητέο ποσό 21.583 ευρώ, και αφορολόγητο 56.154 ευρώ. Ολα τα παραπάνω ποσά κατατέθηκαν στο ταμείο της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως κάνουν και οι βουλευτές του Κόμματος. Ως λοιπά εισοδήματα από κάθε πηγή δηλώθηκαν 13.345 και 12.212 ευρώ. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει τα λιγότερα εισοδήματα από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ