Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά εμπιστοσύνη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΝ εδώ και χρόνια στηρίζει τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Παιδεία, ενώ στελέχη του στα πανεπιστήμια έχουν αποδεχτεί πλήρως την απευθείας χρηματοδότηση από επιχειρήσεις, ειδικά στον τομέα της έρευνας, που ήδη «περπατάει» με νόμους που είχαν ψηφίσει στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Χαρακτηριστικό όμως για τη στάση του ΣΥΝ είναι και αυτό που ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, σε πρόσφατη κοινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των Συντονιστικών φοιτητών και σπουδαστών, για τον υποψήφιο νομάρχη του ΣΥΝ, Γιάννη Πανούση: «Στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, όπου είναι πρόεδρος (σ.σ. ο Γ. Πανούσης), προχωρεί στην ίδρυση "καλοκαιρινού σεμιναρίου" ("Summer school" κατά τα αμερικάνικα πρότυπα), όπου θα μπορούν να επιβάλλονται δίδακτρα ("έξοδα συμμετοχής"), όπου η συμμετοχή επιχειρηματικών φορέων θα θεωρείται αυτονόητη στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ όσοι παρακολουθούν επί πληρωμή θα αμείβονται με "πιστωτικές μονάδες"».

Αν αυτό δεν είναι πλήρης εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ που στηρίζουν και συναποφασίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση, τότε τι είναι; Τι εμπιστοσύνη για αντίσταση κι αγώνα να έχεις μετά σε τέτοια κόμματα και τέτοιους υποψηφίους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ