Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα συνωμοτικότητας...

Στις 5 Μάη αναμενόταν να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτημα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», για κατάργηση των καμεροχαφιέδων που στήθηκαν στους δρόμους με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι από τότε στοίχειωσαν εκεί, παρακολουθώντας διαδηλώσεις.

Το ΣτΕ κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, ανέβαλε μέχρι την 1η Δεκέμβρη την εκδίκαση. Εδωσε έτσι πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να έρθει με νομοθετική ρύθμιση - όπως φημολογείται - και να «νομιμοποιήσει» τη λειτουργία των καμεροχαφιέδων. Αρα, να καταστεί άνευ αντικειμένου η εκδίκαση της 1ης Δεκέμβρη.

Κυβέρνηση και δικαστές, όμως, δεν αρκέστηκαν εκεί. Με απόφασή του το ΣτΕ, που δημοσιοποιήθηκε στις 8 Μάη, ικανοποίησε αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να μην εφαρμοστεί απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, να αφαιρεθούν κάμερες από πάρκα, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους. Κάμερες που δεν «έστεκαν» ούτε με το πρόσχημα της «ρύθμισης της κυκλοφορίας». Η Ολομέλεια του ΣτΕ με απόφαση αναστολής (414/06) έκρινε ότι δεν πρέπει να αφαιρεθούν αυτές οι κάμερες που τοποθέτησε η ΕΛ.ΑΣ., μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση του δικαστηρίου (αυτή τάχα της 1ης Δεκέμβρη).

Λεπτομέρεια: Η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε στις 8 Μάη, αλλά είχε παρθεί - όπως φαίνεται - από τις 2 Μάη. Δηλαδή τρεις μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδίκαση της αίτησης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και την αναβολή της και χωρίς φυσικά να ενημερώσουν κανέναν από τους ενδιαφερόμενους. Αυτό θα πει συνωμοτικότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ