Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Χαντίτα...

Ακόμη μία μαζική δολοφονία γυναικόπαιδων - κατά τα «πρότυπα» του Βιετνάμ - «μετρά» ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, αυτή τη φορά στο Ιράκ. Τις προάλλες, η αμερικανική εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» δημοσίευσε στοιχεία, που αποδεικνύουν πως όλοι οι άμαχοι που σκοτώθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη στην ιρακινή πόλη Χαντίτα έφεραν τραύματα από σφαίρες, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς των πεζοναυτών ότι ήταν θύματα βόμβας τοποθετημένης στην άκρη ενός δρόμου.

«Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε τώρα πως οι φόνοι ως 24 αμάχων, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, φαίνεται πως οφείλονται σε απρόκλητη επίθεση των πεζοναυτών», αναφέρει η εφημερίδα.

Βέβαια, δεν περιμέναμε την αμερικανική εφημερίδα να μας πει ότι ο ιμπεριαλισμός δολοφονεί γυναικόπαιδα και γενικά αμάχους. Πολύ περισσότερο, που τέτοιου είδους δημοσιεύματα από σημαίνοντα ΜΜΕ του ιμπεριαλισμού - πέρα από το ότι είναι αντικειμενικά χρήσιμα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη - προοπτικά χρησιμοποιούνται και ως άλλοθι στην παλιά «λογική» του «καλού» και «κακού» πεζοναύτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ