Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λόγος και οι εκκρεμότητες

Μπορεί ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος να «έδωσε το λόγο του» στη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ότι η Σχολή του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι θα παραμείνει καθαρά Κέντρο Κατάρτισης για τα ΑμΕΑ, ωστόσο έμειναν πολλές εκκρεμότητες πίσω.

Ο νόμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και προβλέπει τη λειτουργία της εταιρίας «Κατάρτιση ΑΕ», μέσω της οποίας περιορίζεται ο αριθμός των καταρτιζόμενων ΑμΕΑ σε 7% - ενώ το υπόλοιπο 93% το καταλαμβάνουν άλλες ευπαθείς ομάδες - παραμένει σε ισχύ. Τα ΑμΕΑ, χωρίς να έχουν καμιά αντίθεση με τις άλλες ευπαθείς ομάδες, τονίζουν ότι αυτός ο περιορισμός και το ανακάτεμα, στο όνομα της αντιμετώπισης του «κοινωνικού αποκλεισμού», θα φέρει περισσότερα προβλήματα σε όλες τις κατηγορίες των καταρτιζομένων και πρωτίστως στα ΑμΕΑ.

Για όλες αυτές τις πλευρές ο υφυπουργός τούς παρέπεμψε να τα συζητήσουν με τον, υπό διορισμό, νέο πρόεδρο της εταιρίας «Κατάρτιση ΑΕ». Οι μαθητές, πάντως, παραμένουν σε ετοιμότητα, γιατί και στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό δέχτηκαν από στέλεχος του υπουργείου το ερώτημα γιατί επιδιώκουν, τάχα μου,... τον κοινωνικό αποκλεισμό!!! Με το να ζητάνε δηλαδή πλήρη και ουσιαστική κατάρτιση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ