Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρόκριμα οι δημοτικές για βουλευτικές

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που είναι «ευνοϊκό» γι' αυτή το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, εξετάζει η κυβέρνηση, που κατά τ' άλλα κόπτεται για τον «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα» της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτώβρη.

Τις «μύχιες» σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου αποκάλυψε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Ν. Καραχάλιος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών είναι «νικηφόρο» για το κόμμα του, τότε ουσιαστικά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Η ιστορία, μας έχει αποδείξει ότι στην Ελλάδα σπάνια εξαντλούνται τετραετίες», είπε μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αν και φρόντισε να συμπληρώσει ότι «οι προθέσεις του Κ. Καραμανλή είναι γνωστές, δεν έχει μπει αυτό το θέμα ακόμα στην ατζέντα». Συνεχίζοντας το συλλογισμό του συμπλήρωσε: «Αν μπει το θέμα την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και όχι του αποτελέσματος αυτών καθαυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα σημαίνει ότι η ΝΔ έχει επικρατήσει, γιατί οι αντίπαλοί της δε θα θέλουν να συζητήσουν τα αποτελέσματά τους (των αυτοδιοικητικών), αλλά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών (των εθνικών)».

Προσδιόρισε μάλιστα και ποιος είναι ο εκλογικός στόχος της ΝΔ, η επίτευξη του οποίου θα σημάνει και το «πράσινο φως» για την εξέταση του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών. «Εμείς θα θέλαμε να υπερισχύσουμε σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, να διατηρήσουμε την πρωτοκαθεδρία στις νομαρχίες που κρίνουν και πιο πολιτικά τα αποτελέσματα και από κει και πέρα θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να το «μεταφράσει» σε αριθμούς νομαρχιών.

Μέσα στη βδομάδα η Ρηγίλλης αναμένεται να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για 80-100 δήμους και αμέσως μετά οι κομματικές δυνάμεις θα μπουν στην τελική ευθεία: «Εμάς η εικόνα μας για τις δημοτικές εκλογές είναι αρκετά καλή, είμαστε γύρω στις 140-150 μέρες πριν από την τελική μάχη, έχουμε πάρα πολύ χρόνο και εκεί όπου δε βρισκόμαστε μπροστά, θα περάσουμε μπροστά. Εχουμε πολύ χρόνο ακόμα, είναι μία σκυταλοδρομία 4Χ400 θα έλεγα και εμείς μόλις έχουμε μπει στο πρώτο τετρακοσάρι», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ