Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ερεβος! Μαύρο, κατάμαυρο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Πλήρης απουσία χρωμάτων. Το απόλυτο κρύο.

Αρνηση για διατύπωση «θέσης».

Υπάρχουν καταστάσεις, που πρέπει να αρνηθείς να σπεύσεις να αμολήσεις την παρόλα σου.

Χρόνια πριν, στην κηδεία ενός ναυτικού, οι συγγενείς πήραν με τις πέτρες τους φωτογράφους που έσπευσαν να καταγράψουν την ...οδύνη. Ηξεραν τι έκαναν. Κυνήγησαν αυτούς τους ίδιους φωτογράφους, που έβγαζαν «ψωμί» στις δεξιώσεις των εφοπλιστών.

Η ζωή, ειδικά η ανθρώπινη ζωή, ακόμα πιο ειδικά η ζωή των παιδιών, δεν είναι θέαμα. Αρνήσου τη συμμετοχή σου σ' αυτό. Ακόμα κι αν κινδυνεύεις να σου προσάψουν ότι δεν παίρνεις θέση, είναι καλύτερα να μην πάρεις θέση εκεί που σου βαράνε τον ταμπουρά οι ένοχοι.

Σκέψου! Μην επιτρέψεις σε κανέναν απ' όλους αυτούς, που είναι καθημερινό στήριγμα της εξουσίας των μονοπωλίων, να σου εμφανιστούν ως «χριστιανοί», που δήθεν τρελάθηκαν με το αποτρόπαιο φονικό και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Οργανικά μέρη του συστήματος που παράγει το έγκλημα δεν έχουν δικαίωμα, μην τους το επιτρέπεις, να κάνουν θέαμα και το θρήνο σου.

Κατά τ' άλλα: Η επιμονή, κατ' επανάληψη, για παραπομπή όλων των διαφορών με την Τουρκία στη Χάγη, από ανθρώπους που δε δικαιούνται να μη γνωρίζουν τι εστί Χάγη, δεν μπορεί να εκληφθεί ως αγαθή πρόθεση. Πόσο μάλλον, όταν αυτό συμβαίνει σε περίοδο που: «είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ντε φάκτο διχοτόμησης του Αιγαίου, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια με την καθοδήγηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» και «ενταγμένες οι διάφορες προκλητικές ενέργειες ή επεισόδια στην περιοχή του Αιγαίου ή της Θράκης, σε ένα γενικότερο σχεδιασμό και όξυνση αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν εν δυνάμει επικίνδυνες ενέργειες που προκαλούν δικαιολογημένες ανησυχίες στους λαούς» (αποσπάσματα από τις εκτιμήσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή).

Σωστά καταλάβαμε; Η σύνταξη του ΟΓΑ συνιστά «εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης» κατά το ΠΑΣΟΚ; Κατά το ΠΑΣΟΚ, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει «αξιοπρεπώς» με 600 ευρώ το μήνα! Φτου σας ξεφτίλες!

Και το άλλο; Νιώθει κανείς στην καθημερινότητά του, όταν ξεγυμνώνουν το παιδί του στη μέση του δρόμου κάτι νυχτερινά περίπολα της Αστυνομίας, ότι το κράτος είναι σε μακαριότητα; Οταν ψεκάζει τόνους χημικών σε βάρος διαδηλωτών είναι σε μακαριότητα; Οταν τα δικαστήρια δικαιώνουν εργοδότες και μονίμως βγάζουν παράνομους τους απεργούς, το κράτος είναι σε μακαριότητα; Οταν φορολογεί άγρια μισθωτούς και φοροαπαλλάσει το κεφάλαιο, το κράτος είναι σε μακαριότητα;

Νέες φυλακές χτίζει αυτό το κράτος. Απλά, αλλού οι ιδιωτικές φυλακές είναι ήδη πραγματικότητα. Εδώ αργήσαμε... Ε, όπου να 'ναι, έρχονται. Κάτι προβλέπει και η νομοθεσία για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα...

Ακου, λέει, είδε αυλή και προσγειώθηκε το ελικόπτερο...

για την αγωνία του ΣΥΝ μην και συσπειρωθούν στο ΚΚΕ οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ, ας μη γράψουμε τίποτα. Κοντός ψαλμός το γιατί υπάρχει η κάθε πολιτική δύναμη. Ετσι κι αλλιώς, από κοινό ταμείο σιτίζονται ορισμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ