Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας...

Είναι γνωστή η «Οδύσσεια» που τραβούν οι συνταξιούχοι και η καθυστέρηση μηνών για να πάρουν τη σύνταξή τους όταν σταματήσουν τη δουλιά. Δείτε τώρα πώς λειτουργεί ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος εργαζόμενος που έχει διανύσει τον εργάσιμο βίο του σε δύο ταμεία (ΙΚΑ - ΤΕΒΕ) υποβάλει τα χαρτιά του στις 2/6/2005 και καταθέτει την αίτησή του σε κάποιο υποκατάστημα του ΤΕΒΕ. Μετά την υποβολή της αίτησης για 20 μέρες ετοιμάζεται ο φάκελος με τα δικαιολογητικά και τα άλλα παραστατικά. Στις 22/6/2005 ο φάκελος εισάγεται στα κεντρικά του ΤΕΒΕ.

Στις 18/11, δηλαδή πέντε μήνες μετά, οι υπηρεσίες του ΤΕΒΕ αποστέλλουν έγγραφο στο ΙΚΑ για να υπολογιστεί ο χρόνος ασφάλισης και το ποσοστό συμμετοχής του. Στις 21/12/2005 το ΙΚΑ αποστέλλει το πρώτο έγγραφο που αφορά το χρόνο ασφάλισης. Στις 16/1/2006 το έγγραφο εισάγεται και πάλι στο ΤΕΒΕ. Στις 16/2 έρχεται από το ΙΚΑ στο ΤΕΒΕ το δεύτερο έγγραφο, που αναφέρεται στο ποσό της συμμετοχής του.

Στις 29/3/2006 υπογράφεται μεν η απόφαση συνταξιοδότησης, αλλά η πληρωμή θα καθυστερήσει ακόμη, αφού, η απόφαση θα χρειαστεί να περάσει από το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το τμήμα Μηχανογράφησης, το Συντονιστικό, τη Διεύθυνση Οικονομικού, το τμήμα Εκκαθάρισης Συντάξεων, το τμήμα Λογιστηρίου και τελικά στην Τράπεζα ή το Ταμείο. Την 1/5/2006 η σύνταξη καταβάλλεται στο συνταξιούχο. Δηλαδή 10 μήνες και πέντε ημέρες από τότε που υποβλήθηκε η αίτηση..! Και αυτό είναι μια συνηθισμένη καταβολή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ