Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενα ξεχωριστό μάθημα ιστορίας εκεί όπου δόθηκε η μάχη

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την κατασκήνωση στο Νεστόριο και την εκδήλωση στη Λυκόρραχη

Από την περσινή συγκέντρωση στο Νεστόριο
Από την περσινή συγκέντρωση στο Νεστόριο
Στις πλαγιές του Γράμμου, εκεί που έπεσαν χιλιάδες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στον αγώνα για λεύτερη, ισχυρή και δημοκρατική Ελλάδα, ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Εκεί θα ανταμώσουν χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα για ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας. Της ιστορίας που γράφεται με ανυπακοή. Οπως πολύ χαρακτηριστικά αποτυπώνεται και στο σύνθημα του 15ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ: «Αγώνας Ρήξη Ανατροπή - η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 30 του Ιούνη στο Νεστόριο και θα ολοκληρωθούν με τη συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στη Λυκόρραχη (ως Κεφαλοχώρι αναφέρεται στο χάρτη) την Κυριακή 2 του Ιούλη στις 2 το μεσημέρι, τιμώντας τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.

Ηδη χιλιάδες νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις του διημέρου και δηλώνουν συμμετοχή για την κατασκήνωση που θα γίνει στις όχθες του Αλιάκμονα στο Νεστόριο. Η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ αναδεικνύει πως είναι πραγματικά μεγάλη η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα των μελών της ΚΝΕ για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις.

Εδώ και μέρες ομάδες εργασίας έχουν εγκατασταθεί και δουλεύουν ασταμάτητα για την προετοιμασία του χώρου. Από χτες το βράδυ ξεκίνησε και ο στολισμός με σημαίες, πανό, ζωγραφικές παραστάσεις, και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί και το σκέλος που αφορά στην τροφοδοσία.

Το βράδυ της Πέμπτης ο χώρος θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους χιλιάδες ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τους νέους που καθημερινά δίνουν στο πλάι των κομμουνιστών τη μάχη για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλιά, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Οι πρώτες αφίξεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη, ενώ το κυρίως κύμα θα αρχίσει να φτάνει από το πρωί της Παρασκευής και η προσέλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο χώρο της κατασκήνωσης από το πρωί της Παρασκευής θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες από την 3χρονη εποποιία του ΔΣΕ, έκθεση βιβλίων και αντικειμένων.

Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η Οργάνωση της ΚΝΕ, που είναι και ο οικοδεσπότης, υλοποιεί τις τελευταίες μέρες μια άνευ προηγουμένου πανεξόρμηση ενημέρωσης που απλώνεται σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, σε κάθε χώρο που ζει, μορφώνεται, εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.

«Μέσα από εξορμήσεις με έντυπο υλικό, αλλά και μέσα από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή στην Κοζάνη, χτες στην Πτολεμαΐδα και σήμερα στα Γρεβενά, παρουσιάζουμε τις ηρωικές σελίδες της ιστορίας του ΔΣΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούμε τη νέα γενιά να βαδίσει στα ίδια ανυπότακτα βήματα, να έρθει σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές και τα επιθετικά σχέδιά τους. Να δυναμώσει τον αγώνα για να έρθουν οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας στο προσκήνιο, κόντρα στην πολιτική συναίνεσης με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας», σημειώνει η Ελένη Γκόγκου, Γραμματέας Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ