Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «Σικελών» και άλλων

Η κυβέρνηση ασχολείται με το μέλλον του τόπου... Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις... πομπώδεις δηλώσεις Παπανδρέου για κυβερνητικές λειτουργίες με όρους σικελικής μαφίας...

Τώρα, βέβαια, για το μέλλον ποιων ασχολείται η κυβέρνηση, όπως και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως, είναι ηλίου φαεινότερο. Γιατί η πολιτική τους γεμίζει τις τσέπες των επιχειρηματιών και αδειάζει αυτές των λαϊκών στρωμάτων. Ολα για το κεφάλαιο, λοιπόν, και δεν είναι μόνο αυτό. Από το πρόσφατο παράδειγμα νομιμοποίησης της διάθεσης στην αγορά κρεάτων Βελγίου παραγωγής 1999... έως τα τεράστια κενά των υπηρεσιών πυρόσβεσης, όπως αποδείχτηκε από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, γίνεται φανερό πώς εννοούν το μέλλον του τόπου.

Αλλά είναι π.χ. και ο «τσαμπουκάς» των πλοιοκτητών να αποφασίσουν σε ποια νησιά θα νηολογήσουν πλοία και σε ποια δε θα νηολογήσουν. Είναι γενικά οι ίδιες οι πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, που αποθρασύνουν τους επιχειρηματίες και επιτείνουν την κοινωνική ανασφάλεια. Οσο για τον κ. Παπανδρέου και τα περί «σικελικής μαφίας», δεν ανακάλυψε βέβαια και την Αμερική. Μόνο που είναι και αυτός και το κόμμα του μέσα στη «μαφία». Γιατί το καπιταλιστικό σύστημα έτσι λειτουργεί, με όρους ληστρικούς ή αν το επιθυμεί με όρους μαφίας. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων παράγουν το υπερπροϊόν, το οποίο όμως νέμονται οι διάφορες μερίδες του κεφαλαίου. Αυτή είναι και η πηγή του κεφαλαιοκρατικού πλούτου. Και αυτό δεν είναι ούτε «νεοδημοκρατική» ούτε «πασοκική» ανακάλυψη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απλά το γνωρίζουν πολύ καλά και το υπηρετούν πιστά με την πολιτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ