Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δάχτυλος Νασράλα!

Πάνω που πήγε να ηρεμήσει ο Βύρωνας με τη συμφωνία Κακλαμάνη - Σκανδαλίδη για περιορισμό των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα, στα κινητά άρχισε να κυκλοφορεί το μήνυμα «Χεζ μπ Ελλάς» με συνοδευτικό ραντεβού στο άγαλμα ...του Τρούμαν!

Ωσπου να βρει διμοιρίες να στείλει, μ' έναν ελιγμό μια πορεία έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το σύνθημα «Χεζ μπ Ελλάς» προκαλούσε ήδη ένα πρόβλημα στους μεταφραστές της πρεσβείας.

Ηταν φανερό πως η χώρα βρισκόταν πια για τα καλά υπό την επιρροή της «Αλ Κάιντα». Το είχε, ήδη, γράψει και η «Αυριανή».

Στον πλανητάρχη δεν είπανε τίποτα, αλλά είχε ήδη καθαρίσει για πάρτη του ο Στόουν. Προανήγγειλε μία ακόμη εκδοχή του μέγα Αλέξανδρου, που θα περιέχει, είπε, αρκετή ομοφυλοφιλία. Ορισμένοι το εκλάβανε ως αυτοκριτική, αλλά τέτοιες ώρες, τέτοιες εκτιμήσεις...

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πάντως, δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω. Είχε, ήδη, δηλώσει με αφορμή τη Λήμνο πως η Ελλάς - πάλι συνειρμός με τη «Χεζ μπ Ελλάς» θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Τα χειρότερα ήρθαν αργότερα, όταν μαθεύτηκε πως το State Department ζητούσε να επιβληθούν κυρώσεις. Για την Τεχεράνη ήταν το αίτημα, αλλά τέτοιες ώρες όλοι κοίταγαν Αθήνα.

Αντε ξανά - μανά απ' την αρχή για την υπουργό Εξωτερικών. Πάνω που εξασφάλισε ότι θα φακελώνονται όλοι όσοι βγάζουνε διαβατήριο με μικροτσίπ, τώρα έπρεπε να πείσει και πως η διαδήλωση αφορούσε μόνο έναν αγώνα μπάσκετ. Μπέρδεμα.

Κι όμως, η κακή μέρα φαινόταν απ' το πρωί. Κάτι παράξενες ανταποκρίσεις από το Τόκιο, που δεν έκρυβαν λόγια, μιλούσαν για μια ομάδα - μαχητή και μάλιστα με καταχτημένη συλλογικότητα, ένας μαύρος παίκτης που μίλαγε ελληνικά προκαλούσε τους Αμερικανούς, λέγοντας πως δεν κάνουν τα δολάρια το νικητή, μια οικονομική έκθεση που επανέφερε την πρόβλεψη για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, όλα μιλούσαν για το κακό που έρχεται.

Το απόγευμα, το κακό είχε εγκατασταθεί για τα καλά. Την ώρα που οι έμποροι 'θελαν να διαφημίσουν τις ιδιωτικές αθλητικές ακαδημίες, οι πιτσιρικάδες είχαν φορέσει τη φανέλα του Παπαλουκά και ρωτούσαν πότε είναι η επόμενη πορεία στην πρεσβεία!

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το έγκλημα έχει όνομα(2005-09-09 00:00:00.0)
Ατυχος ο Βασιλόπουλος(2004-08-26 00:00:00.0)
Κι όμως οι λαοί μπορούν(2003-03-20 00:00:00.0)
Κι όμως οι λαοί μπορούν(2003-03-20 00:00:00.0)
Αποκλειστικό!(2002-01-20 00:00:00.0)
Μεταφορντικά(1998-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ