Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Βάζουν στο στόχαστρο τις νεανικές συνειδήσεις

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να θυσιάζονται τα νεανικά μυαλά στο βωμό του κέρδους κάθε εταιρείας». Με αυτό τον τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) εκφράζει την αντίδρασή του στην κυκλοφορία και στη χώρα μας του «αναψυκτικού - κρύου τσαϊού» από κάνναβη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο παρασκευάζεται στην Αυστρία και περιέχει σιρόπι και εκχυλίσματα κάνναβης, από τα οποία συστατικά έχει αφαιρεθεί η δραστική ναρκωτική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη. Στο πίσω μέρος του «αναψυκτικού» αναγράφεται μόνο στα... τσέχικα ότι «το προϊόν δεν προορίζεται για παιδιά, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες. Δοσολογία για ενήλικες δύο συσκευασίες των 250 ml την ημέρα»! Παρ' όλα αυτά, όταν το προϊόν κυκλοφόρησε στην Αγγλία με το σλόγκαν «αναψυκτικό για τους πεφωτισμένους», ο εκπρόσωπος της εταιρείας έσπευσε να εξηγήσει ότι πεφωτισμένοι είναι εκείνοι που αποδέχονται τα «οφέλη στην υγεία από την κάνναβη»!

«To προϊόν αυτό, τόσο από τη σύνθεσή του, όσο και από την εμφάνισή του - με το φύλλο κάνναβης να κυριαρχεί στη συσκευασία - προκαλεί. Προκαλεί τα αισθήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, οι οποίοι είναι ενάντια στα ναρκωτικά. Ταυτόχρονα, στόχο έχει να αξιοποιήσει εμπορικά την κάνναβη και τα λεγόμενα "μαλακά" ναρκωτικά για εξοικονόμηση περισσότερων κερδών. Μπροστά στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται οι νεανικές συνειδήσεις, οι οποίες παρασύρονται στην αποδοχή των "μαλακών" ναρκωτικών, έστω και με τη μορφή αναψυκτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), όπου εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά του «αναψυκτικού - κρύου τσαϊού» από κάνναβη.

Και καταλήγει: «Το πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική αυτή απενοχοποίησης των μαλακών ναρκωτικών, φαίνεται από τα μεγάλα ποσοστά των χρηστών που ξεκινούν από αυτά και καταλήγουν στα λεγόμενα "σκληρά", όσο και από τα ποσοστά των μαθητών στη χώρα μας που έχουν δοκιμάσει. Τα στατιστικά στοιχεία και η καθημερινότητα επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό: Τα "μαλακά" ναρκωτικά είναι προθάλαμος για τα "σκληρά" ναρκωτικά. Κάθε προσπάθεια που γίνεται για να αθωωθούν τα ναρκωτικά αυτά, η διάδοση της ναρκωκουλτούρας βάζουν στο στόχαστρο τις νεανικές συνειδήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ