Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρεσιτάλ δημαγωγίας

Ρεσιτάλ δημαγωγίας και εμπαιγμού των εργαζομένων δίνει τούτες τις μέρες η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ, προκειμένου οι παρατάξεις που τη συγκροτούν να εξυπηρετήσουν η κάθε μία τους δικούς της μικροπολιτικούς σκοπούς.

Προχτές η Εκτελεστική Επιτροπή, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΣΥΝ), αποφάσισε να προχωρήσουν σε αποσπασματικές κινητοποιήσεις, που υπονομεύουν την καθολική δράση των εργαζομένων. Χτες οι ίδιες παρατάξεις προχώρησαν σε νέες κινήσεις εντυπωσιασμού. Είκοσι νοματαίοι των παρατάξεων αυτών έκαναν ...κατάληψη στο 13ο όροφο του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι. Χωρίς να υπάρχει απόφαση κανενός οργάνου και, φυσικά, χωρίς να ενημερώσουν - ούτε και ήθελαν - τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, η ΔΑΚΕ κάτι ψελλίζει για κινητοποιήσεις, αλλά στην πραγματικότητα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη εργασιακή ειρήνη που επιθυμεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το εξώδικο που έστειλαν αυτές οι παρατάξεις χτες στη διοίκηση του ΟΤΕ αποκαλύπτει και τον πραγματικό τους ρόλο, που είναι να στηρίζουν τις αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας, αλλά και να ρίχνουν «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων. Από τη μια, λένε ότι δε δέχονται ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, από την άλλη ζητάνε από τη διοίκηση να τεθούν στις διαπραγματεύσεις «όλα όσα θεωρείται ότι προάγουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης και ισχυροποιούν τους εργαζόμενους για την αντιμετώπιση του άναρχου και σκληρού ανταγωνισμού». Ο,τι, δηλαδή, ζητά και η εργοδοσία στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ