Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξιδάκια αναψυχής

Για ταξιδάκι αναψυχής μάλλον παρά για διαδήλωση ετοιμάζονται οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Και δεν είναι μόνο το «πλαίσιο» με το οποίο οι πλειοψηφίες καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Τους λένε να ζητήσουν αυξήσεις στους μισθούς και ήδη έχουν σπεύσει για το 2006 και το 2007 να ξεπουλήσουν τους εργάτες βάζοντας την υπογραφή τους σε μισθούς πείνας. Τους ζητάνε να διαμαρτυρηθούν για το Ασφαλιστικό και προτείνουν την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα. Κάτι ψελλίζουν για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, όταν πρώτοι άνοιξαν το δρόμο με την ίδρυση της Ακαδημίας Εργασίας που φιλοδοξούν να την κάνουν Πανεπιστήμιο.

Και επειδή το πρόγραμμα τούς φαίνεται βαρύ, ορισμένες διοικήσεις από ομοσπονδίες και συνδικάτα διοργανώνουν «σεμινάρια» στο τουριστικό θέρετρο του Πλαταμώνα. Ετσι, για να ξεκουραστούν οι άνθρωποι, γιατί πολύ έχουν κοπιάσει από την οργάνωση των αγώνων... `Η, μήπως, σκέφτηκαν ότι για να μαζέψουν κάποιο αριθμό συνδικαλιστών ο μόνος τρόπος ήταν να κλείσουν και ένα ταξίδι αναψυχής κάτω από τον Ολυμπο;

Τη φαρσοκωμωδία αυτή καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με προχτεσινή του ανακοίνωση, δηλώνοντας, ξεκάθαρα, ότι οι εργάτες και τα ταξικά συνδικάτα θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ και σε καμιά περίπτωση, βέβαια, δε συμμετέχουν σε ...εκδηλώσεις συνδικαλιστικού τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ