Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στημένοι διαγωνισμοί προμήθειας υλικών;

Καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς προμήθειας αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία είδαν αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε μετά από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εταιρείας που αποκλείστηκε από διαγωνισμό για αναλώσιμα υλικά στα νοσοκομεία της Β` Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αντίστοιχες καταγγελίες είχαν γίνει και την άνοιξη του 2006 για παρατυπίες σε διαγωνισμούς νοσοκομείων της Αττικής. Οι παρατυπίες αυτές είναι ή ότι στις προκηρύξεις ορίζονται τεχνικές προδιαγραφές που δεν είναι ίδιες με τις επίσημες του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή ότι βάζουν μεν τις σωστές προδιαγραφές, αλλά ζητούν από τις εταιρείες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον δείγματα των προϊόντων τους και τα απορρίπτουν με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ποιοτικώς καλά.

Χτες, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος χρησιμοποίησε φραστικές απειλές για όσους παρανομούν. Κατά τα άλλα, είπε ότι όλες οι ενστάσεις σχετικά με το διαγωνισμό στη Β` ΔΥΠΕ Βορείου Ελλάδας εξετάζονται και ότι επίκειται η κατάθεση νομοσχεδίου για τις προμήθειες «που θα βάζει μια για πάντα τάξη σ' αυτό το χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ