Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι εργαζόμενοι να μπουν στο δρόμο της πάλης

«Τα εργατικά λαϊκά στρώματα ν' αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και να αποφασίσουν να μπουν σε ένα δρόμο σκληρής πάλης». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τη Θεσσαλονίκη, όπου περιοδεύει από χτες. Πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας της η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε τους χώρους της 71ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ακολούθως το εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Την Αλέκα Παπαρήγα συνόδευαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Μαρίνος, τα μέλη της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος, Σάκης Βαρδαλής, Μάκης Μαΐλης και Χρήστος Κόφφας, καθώς επίσης ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, και ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στη ΔΕΘ, η Αλέκα Παπαρήγα πρότεινε να δημιουργηθεί, σε άλλο χώρο, ένα εκθεσιακό κέντρο προβολής της προσφοράς του εργαζόμενου, γιατί - όπως είπε -συνήθως οι εκθέσεις προβάλλουν την «προσφορά» του επιχειρηματία. Οπως διευκρίνισε, σ' αυτό το εκθεσιακό κέντρο θα μπορεί να γίνεται «επιστημονική και αντικειμενική αποτίμηση: τι προσφέρει με τη δουλιά του ο εργαζόμενος, σε ποιο βαθμό τον εκμεταλλεύονται, ποιες είναι οι συνθήκες δουλιάς, πόσα είναι τα εργατικά ατυχήματα, πόσες είναι οι επαγγελματικές ασθένειες, πώς είναι οι συνθήκες ζωής της οικογένειας. Αποτιμημένα όχι μόνο με δείκτες. Αλλά και κάτω από τους δείκτες πολλές φορές υπάρχουν πιο ουσιαστικά στοιχεία». Επίσης, σχολιάζοντας το θεσμό και τη λειτουργία της ΔΕΘ, η Αλ. Παπαρήγα ανέφερε πως σταθερά προσαρμόζεται στις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και τις ευρωπαϊκές. Και σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν είναι γενικά αντίθετο με τις εξελίξεις, αλλά με εκείνες που κάποιους τους κάνουν πιο πλούσιους και τους άλλους τους κάνουν πιο φτωχούς.

Ακολούθως, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε τους εκθεσιακούς χώρους των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ