Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανήθικη από τη φύση της η αγορά

Κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη, χτες το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οποια κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει ή εξασφάλισε τη λειτουργία μιας υγιούς και ηθικής αγοράς, αυτή η κυβέρνηση ή δεν ξέρει τι της γίνεται ή λέει συνειδητά ψέματα.

Διότι η αγορά από τη φύση της είναι ανήθικη, στηρίζεται σε σκάνδαλα, στηρίζεται πάνω απ' όλα στην εκμετάλλευση από λίγους του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ο δε ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις είναι τόσο σκληρός και αδυσώπητος, που χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου μια επιχείρηση να εκτοπίσει την άλλη από την αγορά.

Το ΚΚΕ βεβαίως δε συμβιβάζεται με κανένα σκάνδαλο φανερό ή κρυφό. Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να το δουν πρώτα σαν πολιτικό ζήτημα. Μέσα στην πολιτική βρίσκεται και η ηθική. Μετά ας το δουν ως ποινικό.

Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι για αυτά που καθημερινά ακούνε. Ενα σκάνδαλο βγαίνει, μα δέκα κουκουλώνονται κι άλλα εκατό θα τα μάθουν μετά από χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ