Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπαθεί να σηκώσει τη σημαία της ... κάθαρσης

Συμμετέχοντας στο δικομματικό παιχνίδι της αντιστροφής των ρόλων, ήρθε χτες ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τα νέα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, να πάρει την προηγούμενη θέση του Κ. Καραμανλή και από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε τη «σημαία» της ...κάθαρσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται πως «η κυβέρνηση είναι αδύναμη να πατάξει τη διαφθορά. Ομολογεί ότι η ΝΔ συμβιβάστηκε με τις παθογένειες, τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις, την καθυστέρηση, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Αυτές οι αντιλήψεις τη βόλεψαν. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί επιμελώς να κρύψει τις δικές του ευθύνες»...

Ο Γ. Παπανδρέου, ανεβάζοντας τους τόνους και οξύνοντας την αντιπαράθεση, επιχείρησε να κρύψει ότι τα σκάνδαλα και η διαπλοκή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που στηρίζουν και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αφού η υποταγή τους στους νόμους της αγοράς και το δόγμα τους για ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου γέννησαν, γεννούν και θα γεννούν τη διαφθορά.

Βέβαια, ο ίδιος και ξεχνώντας προφανώς το ένδοξο παρελθόν του κόμματός του, του οποίου άξιος συνεχιστής αποδεικνύεται και η σημερινή κυβέρνηση, ανέφερε ότι «τα στελέχη της ΝΔ και οι δικές τους πολιτικές επιλογές αποκαλύπτονται συνεχώς "στα πράσα" της διαφθοράς». Τα στελέχη της ΝΔ, συνέχισε, «αποπέμπονται - ο ένας μετά τον άλλον - είτε όταν αποκαλύπτονται, είτε όταν αποκαλύπτουν».

Η κυβέρνηση, είπε ο Γ. Παπανδρέου, «αποκαλύπτει, μόνο όταν δεν μπορεί να συγκαλύψει» και συμπλήρωσε «πουλά προστασία στους αδύναμους με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Δίνει προνόμια στους ισχυρούς με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους». Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου ήρθε αντιμέτωπος με παρόμοιες καταστάσεις, όταν παραμονή των βουλευτικών εκλογών του 2004 κλήθηκε να αντιμετωπίσει με διαγραφές την ντροπολογία Πάχτα για το «Πόρτο Καρράς».

Ο Γ. Παπανδρέου, επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «διαφθείρει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς» και έκανε λόγο και για «προσλήψεις από το παράθυρο» από την «ΟΝΝΕΔ ΑΕ». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγήκε να καταγγείλει την ενίσχυση του καθεστώτος της κομματικοποίησης του κράτους, την οποία επί 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ την είχε αναγάγει σε... επιστήμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ