Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Αδύναμη» η κυβέρνηση να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις

Εστιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την κριτική του στην «αδυναμία» της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ο Γ. Παπανδρέου διεκδίκησε για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή του συστήματος που θα εξασφαλίσει «κοινωνική συναίνεση», για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων προς όφελος του μεγάλου κεφάλαιο.

Μιλώντας χτες στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε μια λεπτομερή καταγραφή των λαϊκών προβλημάτων, τα οποία απέδωσε στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και σ' ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ: «Χτίζει μια κοινωνία αξιών, γιατί πιστεύει όχι στα προνόμια για τους λίγους, αλλά στο να έχει δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία, στην αξιοπρεπή σύνταξη». Μια κοινωνία βέβαια, που δεν έχτισε όλα τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, αφού όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου και επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... επιτέθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για «εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», αναφέροντας ότι ο «κ. Καραμανλής πουλά σε τιμή ευκαιρίας κρατική περιουσία μεγάλης αξίας, προκειμένου να καλύψει την αποτυχία και τη χρεοκοπία της οικονομικής του πολιτικής», αλλά την ίδια στιγμή τασσόταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά στη «μείωση του κρατισμού»!

Αλ. Παπαρήγα: Παίζουν στο ίδιο γήπεδο

Σχετικά με την κριτική που ασκεί ο Γ. Παπανδρέου στη ΝΔ, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε χτες σε δήλωσή της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης:

«Το ΠΑΣΟΚ κάνει "σκληρή κριτική". Πρέπει να σας πω όμως ότι παίζουν στο ίδιο γήπεδο. Οπως η ΝΔ ασκούσε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν αντιπολίτευση, έτσι και τώρα το ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση στο ίδιο μοτίβο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ