Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σε αναμονή της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία

Επαφές με διάφορους Ευρωπαίους και Ασιάτες ηγέτες είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στο περιθώριο της προχτεσινής Ευρωασιατικής Συνόδου στο Ελσίνκι.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να εξηγηθούν οι θέσεις της Κύπρου, ιδιαιτέρως σε χώρες, που συμμετέχουν στην ισλαμική Διάσκεψη.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή και με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τη στάση της Τουρκίας και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επισήμανε το γεγονός ότι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν με ενδιαφέρον την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, προσθέτοντας ότι προσπάθεια της Κύπρου είναι να πείσει ότι σε αυτήν την έκθεση θα πρέπει να περιέχονται όλα τα στοιχεία, που αποδεικνύουν τις εχθρικές ενέργειες της Αγκυρας έναντι της Κύπρου και την απροθυμία της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το ΑΚΕΛ για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να φιμωθεί ούτε από απειλές, ούτε από προειδοποιήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας προχτεσινές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομου, αναφορικά με τη στάση των κομμάτων στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Ο Μητροπολίτης Πάφου είχε δηλώσει προχτές, «φωτογραφίζοντας» το ΑΚΕΛ, ότι «κάποιο κόμμα έβαλε την κομματική μηχανή και δουλεύει. Θα ήθελα να το προειδοποιήσω ότι θα το μετανιώσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι, αν το κόμμα νιώσει την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου ιεράρχη, θα το πράξει. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι οι επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές ενδιαφέρουν το κόμμα, γιατί η Εκκλησία της Κύπρου διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικο-οικονομικά δρώμενα του τόπου. «Μας ενδιαφέρει λοιπόν εμάς ο νέος αρχιεπίσκοπος να είναι άνθρωπος που να έχει κοινωνικές και ανθρώπινες ευαισθησίες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ και συμπλήρωσε: «Μας ενδιαφέρει ο νέος αρχιεπίσκοπος να είναι έτοιμος για διάλογο με σύγχρονες ιδέες, να μπορεί να συζητά με άλλες θρησκείες και δόγματα και πάνω απ' όλα να στηρίζει τη διακηρυγμένη θέση του Εθνικού Συμβουλίου για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο Παπαλάζαρος Νεοφύτου (2020-07-07 00:00:00.0)
Κρίσιμη επιλογή (2008-02-24 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε χτες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (2008-02-01 00:00:00.0)
Ατόπημα Χριστόδουλου στην Κύπρο (2007-05-03 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο μνήμης και τιμής (2005-07-14 00:00:00.0)
Η ιεραρχία επαναπαύεται στις «δάφνες» της (2000-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ