Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΜΕΒΓΑΛ»
Προφυλακίστηκε ο ένας από τους εμπλεκόμενους

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν χτες από την 14η τακτική ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εκβίασης της «ΜΕΒΓΑΛ» Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, έμπορος, και ο Γενικός Δ/ντης της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για όλο το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης, καθώς και για την κατάθεση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είχε προηγηθεί η πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρου Ζησιμόπουλου, ο οποίος προσκόμισε όλα τα σχετικά για την υπόθεση έγγραφα, αίτημα που είχε υποβάλλει και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Κωνσταντινίδη.

Μετά τους Κωνσταντινίδη και Αδαμόπουλο την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος που μετά από πολύωρη απολογία προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο ρόλος του ήταν μεσολαβητικός. Και οι τρεις κατηγορούνται για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, παθητική δωροδοκία και άμεση συνεργία σε παθητική δωροδοκία.

Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται μεν ότι ζήτησε 2,5 εκατ. ευρώ για να διαγράψει η Επιτροπή Ανταγωνισμού το πρόστιμο, δεν αποδέχεται όμως ότι πρόκειται για εκβιασμό, θα απολογηθεί σήμερα το πρωί. Ο Αδαμόπουλος που επιμένει στην αθωότητά του θα απολογηθεί το πρωί της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ