Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναλαμβάνει να... καταπολεμήσει τη διαφθορά

Με τη σημαία της... κάθαρσης ανά χείρας αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα και αύριο από το βήμα της ΔΕΘ και με αφορμή τα τελευταία σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα επιχειρήσει να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που θα... καταπολεμήσει τη «διαφθορά».

Βέβαια, ο ίδιος, πίσω από τις εκφράσεις εντυπωσιασμού που θα χρησιμοποιήσει εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ, θα φροντίσει επιμελώς να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε και ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική με τη ΝΔ που τρέφει και γεννά τα σκάνδαλα. Ο Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, θα ζητήσει να ξεχάσει το ένδοξο παρελθόν του κόμματός του, σε αντίστοιχα φαινόμενα διαφθοράς και όπως στο πρόσφατο παρελθόν ο σημερινός πρωθυπουργός, θα ζητήσει την εξουσία για να βάλει το «μαχαίρι στο κόκαλο».

Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γ. Παπανδρέου θα δηλώσει πίστη στους νόμους της αγοράς και θα απαιτήσει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, που απαιτεί η ντόπια πλουτοκρατία, οι οποίες είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες χτίζεται η διαπλοκή. Σ' αυτό το μήκος κύματος και χτες ο Ν. Αθανασάκης με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», αναφέρθηκε σε «πολιτικές ευθύνες». Πολιτικές ευθύνες τις οποίες σωστά εντόπισε στο γεγονός ότι οι «συγκεκριμένοι άνθρωποι, οι συγκεκριμένοι κουμπάροι, δε βρέθηκαν στις θέσεις αυτές από μόνοι τους, δε βρέθηκαν εξ ουρανού... Τοποθετήθηκαν με κυβερνητικές επιλογές», αλλά πίσω από αυτό προσπάθησε να κρύψει ότι το συγκεκριμένο σύστημα που υπηρετούν με ευλάβεια οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, εναλλάσσει αυτούς τους ανθρώπους στις συγκεκριμένες θέσεις, αφού τα συγκεκριμένα φαινόμενα δεν είναι ούτε σημερινά, ούτε φυσικά χτεσινά, αλλά διέπουν την κυβερνητική θητεία και των δυο κομμάτων.

Ο ίδιος συγχρόνως δεν παρέλειψε να ζητήσει και «παραιτήσεις» τονίζοντας: «Υπάρχει μια διαδικασία για τα πολιτικά στελέχη. Υποβάλεις την παραίτησή σου και ο προϊστάμενός σου, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, κατά περίπτωση, σου λέει όχι, εξέτασα το θέμα, θεωρώ ότι δεν έχεις καίρια ευθύνη και δεν κάνω αποδεκτή την παραίτηση. Εδώ ούτε αυτό δε γίνεται»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνει την αντιπαράθεση για να συγκαλύψει τις ευθύνες τους (2008-10-24 00:00:00.0)
Προσπαθεί να βγει «λάδι» από τα σκάνδαλα (2008-10-15 00:00:00.0)
Φορώντας τη μάσκα του πρεσβευτή της κάθαρσης (2008-02-03 00:00:00.0)
«Μάγοι» και θεσμολάτρες (2008-01-19 00:00:00.0)
Συντρίμμια η «αδιάφθορη» εικόνα (2006-05-19 00:00:00.0)
Με περίσσια υποκρισία κατά της διαφθοράς (2005-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ