Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ
Ψευδεπίγραφες οι διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

«Σιγήν ιχθύος» τηρεί για ακόμη μία φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν πρόκειται για την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.

Αυτό προκύπτει από την απάντησή της στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με την κατάφωρη παράβαση του δικαιώματος των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές να επικοινωνούν ελεύθερα με τους συνηγόρους τους. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η επικοινωνία των κρατουμένων με τους δικηγόρους τους γίνεται μέσα από διαχωριστικά τζάμια, μέσω τηλεφώνου και σε συνθήκες γενικευμένης παρακολούθησης, γεγονός που καταλύει την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος υπεράσπισής τους, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του ελληνικού ποινικού δικονομικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα θίγει βάναυσα την αξιοπρέπεια του δικηγορικού λειτουργήματος και των δικηγόρων συλλογικά.

Στην απάντησή της η Επιτροπή δηλώνει αναρμόδια να πάρει θέση για την απροκάλυπτη αυτή παραβίαση βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, διανθίζοντάς τη με ψευδεπίγραφες διακηρύξεις περί προσήλωσης της ΕΕ στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

Αποκαλύπτει για πολλοστή φορά ότι όταν η ΕΕ μιλάει για την ανάγκη σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών απεργάζεται τρόπους για την περιστολή και την κατάργησή τους. Οι λαοί της Ευρώπης, οι πολίτες της χώρας μας δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτούς που από τη μία πλευρά ψηφίζουν και εφαρμόζουν «τρομονόμους», στήνουν μυστικές φυλακές, οργανώνουν μαζί με CIA και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες απαγωγές Ευρωπαίων πολιτών και μεταναστών που ζουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, παραδίδουν κάθε είδους δεδομένα των πολιτών τους στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και από την άλλη διακηρύσσουν τον δήθεν σεβασμό τους στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μοναδικός δρόμος για τους λαούς είναι η πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους, ενάντια στα σχέδια δραστικού περιορισμού τους που προετοιμάζουν και θέτουν σε εφαρμογή τα επιτελεία της ΕΕ, για να τους τρομοκρατήσουν, να κάμψουν τις αντιστάσεις και το αγωνιστικό φρόνημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ