Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί «μεταρρυθμίσεων»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με το μανδύα του «μεταρρυθμιστή» αρέσκεται να κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος - κάθε φορά που κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για διάφορα θέματα - δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Το ίδιο έκανε και την περασμένη Πέμπτη, καθώς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, στην Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία». Εσπευσε, μάλιστα, να προσθέσει με νόημα πως οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ...«στο σωστό δρόμο» (!).

Στο «σωστό δρόμο» για ποιους; Αυτό απέφυγε να το διευκρινίσει ο πρωθυπουργός, για ευνόητους λόγους. Το σίγουρο είναι πως οι δέσμες «μεταρρυθμιστικών» μέτρων και πολιτικών, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις δέσμες «εκσυγχρονιστικών» μέτρων και πολιτικών που εφάρμοζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 7 Μάρτη 2004. Δηλαδή, δεν ωφελούν τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς, αλλά την ολιγαρχία του πλούτου και εν γένει το μεγάλο κεφάλαιο.

Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι μια μέρα πριν είχε δει το φως της δημοσιότητας έρευνα του ΣΕΒ και της ICAP, από την οποία προκύπτει ότι οι μεγαλοβιομήχανοι και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες κρίνουν θετικά το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ