Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν έρχεται μόνη της

«Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού καλούν τις υγειονομικές αρχές της Ευρώπης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός μετά τον εντοπισμό πολλών θανατηφόρων κρουσμάτων φυματίωσης σε περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης (...) ο ΠΟΥ έχει εντοπίσει πολλά κρούσματα πολυανθεκτικής φυματίωσης σε χώρες της Βαλτικής, στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Οι χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι οι: Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Ουκρανία, Μολδαβία, Λευκορωσία, Τουρκία, Καζαχστάν, Τατζικιστάν, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία (...) Από τις 20 χώρες του πλανήτη όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά πολυανθεκτικής φυματίωσης, οι 14 βρίσκονται εντός των ευρωπαϊκών συνόρων» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Θεωρεί μονόδρομο το ξεπάτωμα των εργατών

«Η οικονομική ανάπτυξη δε διαχέεται ισόρροπα, με αποτέλεσμα να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απέδωσε το πρόβλημα στις δυσκαμψίες και στην κατάτμηση της αγοράς εργασίας, όπως και στις αδυναμίες του συστήματος κατάρτισης και εκπαίδευσης» (από το πρώτο θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Διαθέτει παπαγαλάκια που παράγουν πρόβατα

«Η υστερία της προπαγάνδας μετατρέπει σοβαρούς ανθρώπους σε πρόβατα. Μόνον ένα πρόβατο μπορεί να πιστέψει ότι η πυρηνική λάβα της Αμερικής θα τον στείλει στον Παράδεισο, αλλά της Κορέας στην Κόλαση. Μερικές φορές η δημοσιογραφία αντί να σκέφτεται, βελάζει» (ο Δ. Δανίκας στα ΝΕΑ).

Και πολιτικά σχήματα σε ρόλο κοινωνικού «αμορτισέρ»

«Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι διαχειριστικός, ούτε συμπληρωματικός της κεντρικής εξουσίας. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που τα ιδιωτικά συμφέροντα οργιάζουν (...) η αυτοδιοίκηση έχει ένα σοβαρό ρόλο να παίξει: να κάνει πράγματα που δεν μπορεί ή δε θέλει να κάνει η αγορά» (ο Α. Τσίπρας στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ