Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Τους πρόσφερε κάλυψη να συνεχίσουν!

Σε πλήρη κάλυψη της παρακρατικού τύπου δράσης αστυνομικών οργάνων προχώρησε χτες ουσιαστικά η κυβέρνηση, όταν πλέον διαπίστωσε ότι με βάση τα στοιχεία που αποκάλυψε χτες ο "Ρ" - στελέχη του οποίου ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο επεισόδιο της Βικτώριας - ήταν αδύνατη η συγκάλυψη - απόκρυψη της βαρβαρότητας. Ετσι, αφού ήδη χτες το πρωί σε ενδοϋπηρεσιακό επίπεδο η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Τριαντάφυλλος" - του οποίου τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα από την Αστυνομία - και οι συν αυτώ ήταν πράγματι αστυνομικοί που έδρασαν παράνομα και ο "Ρ" διαθέτει στοιχεία που το αποδεικνύουν, ο Δ. Ρέππας εμφανίστηκε χτες το μεσημέρι να δηλώνει αστεία πράγματα για να δικαιολογήσει τον τρόμο που έσπειραν τα αστυνομικά όργανα.

Είπε ότι "οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να υπάρξει ηρεμία στην κοινωνία μας". "Τώρα το καλοκαίρι ιδιαιτέρως, συνέχισε, που πολλοί λόγω διακοπών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, έχουμε εντείνει την προσπάθειά μας ώστε να μην εκδηλωθούν φαινόμενα εγκληματικά". Εφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τα φαινόμενα ρατσισμού λέγοντας: "Εχουν εκδηλωθεί και διάφορα τέτοια φαινόμενα, τα οποία καλό είναι να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση. Φαινόμενα τα οποία πρέπει να πω ότι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογούνται από δραστηριότητες που αναπτύσσουν διάφορες ομάδες ξένων που ζουν στην Ελλάδα"!

Στις επίμονες ερωτήσεις του συντάκτη του "Ρ" για την παρακρατικού τύπου δράση των αστυνομικών, ο Δ. Ρέππας απάντησε ότι "δεν υπάρχουν παρακρατικές ομάδες" και ότι "οι διωκτικές αρχές με τρόπους που κρίνουν ότι είναι αποτελεσματικοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα". Δίνοντας ένα πρόσθετο δείγμα της στάσης που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει τα ίδια τα γεγονότα με τη φράση "δεν έχει επιβεβαιωθεί" (σ.σ. η καταγγελία των συντακτών του "Ρ" που ήταν αυτόπτες μάρτυρες) και ζήτησε να αφεθεί η Αστυνομία να κάνει το έργο της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ