Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηταν αστυνομικοί!

Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης ήταν τα μέλη της ομάδας Μ4, που έδρασε προχτές στον ηλεκτρικό σταθμό της πλατείας Βικτωρίας! Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις διευθυντικών στελεχών της αστυνομίας στην Αττική, ότι δεν είχε γίνει καμιά αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας, χτες - μετά το αποκαλυπτικό εκτενές ρεπορτάζ του "Ρ" - έγινε γνωστό ότι κάποιοι αστυνομικοί παραδέχτηκαν πως, στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης που είχε διοργανωθεί από την Αμεση Δράση, έψαχναν Αλβανούς και στον υπόγειο σιδηρόδρομο...

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να περιγράψουν τις ενέργειές τους, στα πλαίσια της έρευνας που διενεργείται από χτες με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας Αθανάσιου Βασιλόπουλου,ο οποίος, όταν ενημερώθηκε για το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Ρ", αντέδρασε άμεσα. Ο αρχηγός της αστυνομίας εμφανίστηκε κατάπληκτος από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και έδωσε εντολή στον αττικάρχη Ιωάννη Γεωργακόπουλο να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, επειδή ακριβώς είχαν αναφέρει στην αρχή και στον ίδιο ότι δεν είχαν γίνει αστυνομικές έρευνες στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Οι αστυνομικοί της ομάδας "Μπλόκων" υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αναφορές τους, ότι άλλοι ήταν ένστολοι και άλλοι με πολιτικά. Δεν παραδέχονται ότι χρησιμοποιούσαν σιδηρογροθιές, ενώ, σε ό,τι αφορά αυτό καθ' αυτό το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους, λένε ότι δεν έκριναν σκόπιμο να το αναφέρουν στον προϊστάμενό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ