Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Στη συνέχιση της πάλης του λαού η προοπτική

Με ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων τίμησε την επέτειο η Βουλή

Τη χτεσινή επέτειο, της πτώσης της 7χρονης στρατιωτικής δικτατορίας, ύστερα από τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο, τίμησε χτες το Κοινοβούλιο, με ομιλίες των εκπροσώπων όλων των κομμάτων.

Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, τόνισε: "Η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη του 1974 έγινε κάτω από την πίεση της λαϊκής πάλης και της παλλαϊκής κατακραυγής που ξεσήκωσε η τραγωδία της Κύπρου. Ομως, 23 χρόνια μετά την κατάρρευση της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων. Δοκιμάζεται άγρια με την ένταση της εκμετάλλευσης" και παράλληλα έκανε λόγο για "την εφαρμογή της στρατηγικής στα πλαίσια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που τα αποτυπώματά της φαίνονται στις δυσκολίες που υπάρχουν στο Αιγαίο και στην Κύπρο".

Καταλήγοντας σημείωσε ότι "η λύση βρίσκεται στη συνέχιση της προσπάθειας του λαού μας, στη συνέχιση της πάλης και της αντίστασής του για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του και τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου όλων των δημοκρατικών, των αντιιμπεριαλιστικών, όλων των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων που θα οδηγήσει στη λαϊκή αντεπίθεση".

Μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γεώργιος Ρωμαίος,υπογράμμισε ότι "δε φθάνει μόνο να εορτάζουμε τη δημοκρατία, αλλά πρέπει να συμπεριφερόμεθα όπως αρμόζει στη δημοκρατία. Η συμπεριφορά που αρμόζει στη δημοκρατία είναι ο διάλογος και μέσα από το διάλογο η επιδίωξη κοινών στόχων κοινής στάσης". Αναφερόμενος δε στα εθνικά θέματα, έκανε λόγο για ανάγκη ενότητας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυνατότητα της Ελλάδας για "ισοδύναμη θέση στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Ευκαιρία για αναφορά στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή θεώρησε την επέτειο η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη,λέγοντας ότι "με τη φωτεινή παρουσία του και προπαντός με τη θαρραλέα παρέμβασή του έχουμε σήμερα την ευτυχία να ζούμε τη στέρεη δημοκρατία στη χώρα μας".

Στη δική του ομιλία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης,υπογράμμισε ότι "είκοσι τρία χρόνια μετά, το καθήκον είναι συγκεκριμένο. Να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές που είναι δυνατόν να οδηγήσουν στον ουσιαστικό, στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό, αλλά και στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατήγγειλε τις "νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές στην οικονομία" που "έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την ανεργία μεγάλα λαϊκά στρώματα" καθώς και τις κυβερνητικές επιλογές στα εθνικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ