Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Τον ενοχλούν οι συνδικαλιστές

ΛΗΜΝΟΣ(του ανταποκριτή μας).-

Σε προσπάθειες φίμωσης εργαζομένων του Δήμου Μυρίνας Λήμνου, οι οποίοι αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση, επιδίδεται ο δήμαρχος της πόλης. Ο τελευταίος με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές καταδιώκει στην κυριολεξία δύο κομμουνιστές συνδικαλιστές που αγωνίζονται για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Μυριναίων Λήμνου Γ. Χατζηχαραλάμπους,με επιστολή του προς τους υπαλλήλους του δήμου Ν. Πλάντζο και Μ. Καραγιώργη,η οποία τιτλοφορείται "παρακώλυση εργασιών του δήμου", τους κατηγορεί ότι δημιουργούν προβλήματα στο συνεργείο εργολαβικής καθαριότητας του δήμου. Τους καλεί, μάλιστα, να απολογηθούν εγγράφως για την "αντι-υπαλληλική" τους τακτική.

Ο ίδιος συνεχίζει πως "δε δουλεύετε αποδοτικά και δεν ολοκληρώνετε τις εργασίες που σας έχουν ανατεθεί. Επιπλέον δε, συνδικαλίζεστε έντονα στον εργασιακό χώρο του δήμου κατά τη διάρκεια του ωραρίου...".

Απάντηση - καταπέλτη έδωσε από την πλευρά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λήμνου Νομαρχίας Λέσβου, του οποίου γενικός γραμματέας είναι ο ένας εκ των "κατηγορουμένων", Ν. Πλάντζος.

Ο Σύλλογος, με επιστολή του στο δήμαρχο, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του "για την προσπάθεια τρομοκράτησης και τη δίωξη των εργαζομένων, για τη συνδικαλιστική τους δράση".

Χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του δημάρχου για "μειωμένη αποδοτικότητα" και "αντι-υπαλληλική τακτική" των εργαζομένων, αόριστες και αστοιχείωτες. "Σας ενοχλεί το γεγονός, επισημαίνει ο Σύλλογος, ότι οι συνάδελφοι προσπαθούν να ενημερώνουν τα μέλη του Συλλόγου μας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους... Οι ενέργειές σας αυτές θυμίζουν άλλες εποχές".

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος καταλήγει τονίζοντας πως ο δήμαρχος ενοχλείται "από το γεγονός ότι το ΔΣ του Συλλόγου παρενέβη ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών από τον εργολάβο, στον οποίο δώσατε τον τομέα καθαριότητας, εκτός και αν θεωρείτε ότι το έργο του δήμου θα πρέπει να προωθείται με την εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα των εργαζομένων από μερικούς επιτήδειους εργολάβους...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ