Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Να απομακρυνθεί το έκτρωμα

Ομόφωνα με ψηφίσματά του το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας εκφράζει τη δυσφορία του για δύο περιπτώσεις βαρβαρότητας που έχουν να κάνουν με την κακοποίηση του περιβάλλοντος και τη θανάτωση ζώων.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του καταδίκασε το κατασκεύασμα που έχει υψωθεί ενόψει της τελετής έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου μπροστά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προσβάλλοντας την αισθητική του μνημείου και ζήτησε έστω και με καθυστέρηση την απομάκρυνσή του. "Η βαρβαρότητα, σημείωσε ο Λ. Αυδής, εκφράζεται στο αισθητικό επίπεδο σήμερα με κατασκευάσματα σαν αυτό που στήθηκε μπροστά στο Καλλιμάρμαρο. Δείχνει ακόμη μικρόνοια, αρχοντοχωριατισμό και θρασύτητα απέναντι σ' ένα ύψιστης αισθητικής αξίας μνημείο". Την απομάκρυνση του "τερατουργήματος", όπως χαρακτηρίστηκε, ζήτησε σειρά δημοτικών συμβούλων, ευθύνες ωστόσο για την ανέγερσή του ζητήθηκαν και από τον Δ. Αβραμόπουλο, καθώς παρενέβη και ο ίδιος ώστε να πειστεί να αναλάβει τη διοργάνωση της τελετής έναρξης ο συνθέτης Β. Παπαθανασίου και μάλιστα εν λευκώ. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στο Στάδιο, χαρακτήρισε περιττό το κατασκεύασμα, αλλά εξέφρασε την... εμπιστοσύνη του στους καλλιτέχνες που το κατασκεύασαν!

Αντίθετο βρήκε το Δήμο Αθηναίων και πρόταση Επιτροπής του υπουργείου Γεωργίας για θανάτωση επιτόπου όσων αδέσποτων ζώων είναι άγρια και... αντιστέκονται στην περισυλλογή τους απ' τους δρόμους, σε σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται. Ο δήμος ζητά την εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος περισυλλογής, στείρωσης, εμβολιασμού και επιστροφής στο περιβάλλον τους των αδέσποτων της Αθήνας και παράλληλα την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ιδιαίτερα όσων ιδιοκτητών κατοικίδιων τα εγκαταλείπουν μόλις τα βαρεθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ