Παρασκευή 25 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να συνεχίσουμε τον αγώνα τους

Την περασμένη Κυριακή έγινε το ετήσιο μνημόσυνο των 54 πατριωτών - ομήρων στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, που απαγχονίστηκαν στις 21.7.1944, στο 19ο χιλιόμετρο της οδού Αθήνας - Ραφήνας - Μαραθώνα από εκτελεστικό απόσπασμα του γερμανικού στρατού κατοχής.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής έγινε στο χώρο της εκτέλεσης, στον οποίο έχει στηθεί επιβλητικό μνημείο και διοργανώθηκε από την Αδελφότητα των Οικογενειών των δολοφονημένων πατριωτών. Στο χώρο του μνημείου φυλάσσονται και τα οστά των 54 πατριωτών. Ο τόπος της θυσίας την προηγούμενη Κυριακή έγινε τόπος συνάντησης πολλών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, από κάθε γωνιά της χώρας.

Ο πρόεδρος της αδελφότητας Γ. Γεωργάτος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι "το συγκεκριμένο μνημόσυνο δεν αποτελεί την επανάληψη μιας τυπικής διαδικασίας, αλλά την υπεράσπιση της ιδέας της Εθνικής Αντίστασης. Η υπεράσπιση μιας ιδέας που είναι ταυτισμένη με τους αγώνες του λαού μας για ανεξαρτησία. Το αίμα των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αποφασιστικά την κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και τη θανάτωση του φασισμού, που σηκώνει ξανά κεφάλι μέσα από τη "νέα τάξη πραγμάτων"".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης και ταμίας της ΕΣΗΕΑ Νίκος Καραντηνός,αντιπροσωπεία από την ΚΟ Ραφήνας του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης,ο δήμαρχος Ραφήνας Αν. Κεχαγιόγλου,πολλά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ