Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενας Δεκέμβρης πριν την άνοιξη

Παρουσιάστηκε χτες το βιβλίο του Βάσου Γεωργίου "Αληθινός Δεκέμβρης"

Με στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τα τραγικά, για τον τόπο, γεγονότα του Δεκέμβρη 1944, παρουσιάστηκε χτες στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ το βιβλίο του Βάσου Γεωργίου "Ο Αληθινός Δεκέμβρης".

Μιλώντας για το βιβλίο του παλαίμαχου δημοσιογράφου και συγγραφέα, ο ταμίας της Ενωσης Συντακτών, Νίκος Καραντηνός,το χαρακτήρισε σαν μια απάντηση ενός παρόντα σε εκείνους που έγιναν "συγγραφείς με ξένα κόλλυβα", αλλά και σε όσους επιχειρούν να "κάνουν το μαύρο άσπρο" και να εμφανίσουν τους θύτες ως θύματα.

Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Κώστας Καραχάλιος,αναφερόμενος στο τελευταίο από τα 17 βιβλία του Β. Γεωργίου, προτίμησε να μιλήσει για τον "Αληθινό Δεκέμβρη" μέσα από τους δικούς του στίχους, σημειώνοντας, εκτός των άλλων, πως "υπάρχει πάντα ένας Δεκέμβρης πριν από κάθε άνοιξη".

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Γκλαβάς,στάθηκε στη "δύναμη της ψυχής που χρειάστηκε για να γραφούν αυτά", ενώ ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Συντακτών, Γιώργος Λεονταρίτης,αναφέρθηκε στην αξία που έχει για τον ιστορικό ερευνητή η καταγραφή των πραγματικών γεγονότων όπως τα έζησαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους.

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την έλευση πολλών φίλων και συναγωνιστών (μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Μάκης Κοψίδης,υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ), ο συγγραφέας μίλησε για την ανάγκη υπεράσπισης των γεγονότων του Δεκέμβρη και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των συμμετεχόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ