Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
Υμνοι και παρεμβάσεις

"Ο διάδοχος του Παπανδρέου θα αποδειχτεί αξιόπιστος φίλος και εταίρος της Γερμανίας και της Ευρώπης", δήλωσε χτες με περίσσιο θράσος και παρεμβαίνοντας ανοιχτά στις διαδικασίες ανάδειξης νέου πρωθυπουργού στη χώρα μας ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Φρ. Πφλίγκερ, δίνοντας παράλληλα το στίγμα των επιδιώξεων των "εταίρων".

Ο διεθνής Τύπος επιφύλαξε εκτενή κάλυψη στην παραίτηση του Α. Παπανδρέου, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια από εκπροσώπους κομμάτων και κυβερνήσεων.

Η Βόννη αν και δεν έκανε επίσημα σχόλια για την είδηση της παραίτησης του Α. Παπανδρέου, αρμόδιες διευθύνσεις της καγκελαρίας δήλωναν στο ΑΠΕ ότι "δεν υπάρχει θέμα σχολιασμού, γιατί πρόκειται για αυστηρά εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας". Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα σενάρια σχετικά με το αν υπάρξουν μεταβολές και ποιες στη στελέχωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών! Ο αντιπρόεδρος της γερμανοελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Φρ. Πφλίγκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι "ο διάδοχος του Παπανδρέου θα αποδειχτεί αξιόπιστος φίλος και εταίρος της Γερμανίας και της Ευρώπης" (!).

Στη συνεισφορά, όπως είπε, του Α. Παπανδρέου στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Κλάους Χενς. Ευχές για την αποκατάσταση της υγείας του Α. Παπανδρέου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ζακ Ριμελάρντ, προσθέτοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν εποικοδομητικά οι σχέσεις των δύο χωρών.

Η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε γενναία πράξη, αντάξια της ιστορίας του, την απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας να υποβάλει παραίτηση. Η αλλαγή του πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτιμούν αρμόδιοι Τούρκοι αξιωματούχοι, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Σε περίοδο γεμάτη αβεβαιότητα εισέρχεται η Ελλάδα, εκτιμά με σχόλιό του το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ