Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται και πληθαίνουν οι αντιδράσεις ενάντια στην τυχοδιωκτική ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στη Βοσνία.

Στου Ζωγράφου το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης και το Σωματείο Συνταξιούχων, συνδιοργανώνουν αύριο στις 6 μ.μ. πικετοφορία, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Γαρδένιας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Γυναικών Σταυρούπολης διοργανώνει αύριο πικετοφορία ενάντια στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Δημαρχείου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, όπου καταγγέλλουν την αποστολή στη Βοσνία και σημειώνουν: "Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα συνεννόησης των λαών και όχι εργαλείο οικονομικής εκμετάλλευσης που ανακόπτει την πολιτιστική αλληλεπίδραση".

  • Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στο εκστρατευτικό Σώμα του ΝΑΤΟ στη Βοσνία, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Σερρών του Κόμματος.

Εξάλλου, τη συμμετοχή της χώρας μας με 1.000 Ελληνες φαντάρους στη ΝΑΤΟική δύναμη στη Βοσνία, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Επιτροπή Ειρήνης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, η μαθητική κοινότητα Β1 του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Συντονιστική των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Μακεδονίας Θράκης.

Και το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη Βοσνία, σημειώνοντας πως με την αποστολή ελληνικού στρατού συνεχίζει να εξυπηρετεί τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Πίτες ειρήνης

Η Ενωτική Κίνηση Ειρήνης Δήμου Αλίμου κόβει την Κυριακή 21 Γενάρη στο"βαγόνι της ειρήνης", στον πεζόδρομο Αγίου Δημητρίου 71 και Σκοπέλου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η Επιτροπή Ειρήνης Γκύζη κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της αύριο στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Νικηφόρου Λύτρα 26).

Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου το Σάββατο 27 Γενάρη πραγματοποιεί απογευματινό περίπατο στα Δερβενοχώρια, όπου θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η Επιτροπή Ειρήνης φιλοξενείται προσωρινά στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου (Ρέπουλη 16, τηλ. 4618180).

"Νεανική δράση" στο Βύρωνα

Στον Βύρωνα πραγματοποιείται την Παρασκευή σύσκεψη νέων για τη συγκρότηση τοπικής κίνησης της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη".Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της τοπικής επιτροπής ειρήνης (Κορυτσάς 2 και Κωνσταντιλιέρη, Αγ. Τριάδα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ