Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη"

Υπογράφτηκε το Προεδρικό Διάταγμα και δημοσιοποιείται σήμερα

Ως "την καλύτερη δυνατή εξέλιξη", χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την έκβαση που είχε η παραίτηση του Α. Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Κ. Στεφανόπουλος λίγο πριν τη συνάντηση που είχε χτες με τον Γ. Χαραλαμπόπουλο.Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται δυσαρεστημένος γιατί η παραίτηση δε δόθηκε στον ίδιο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, αλλά στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο απλώς ανακοινώθηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός από τον Γ. Χαραλαμπόπουλο, δέχτηκε χτες τον πρόεδρο της ΝΔ Μ. Εβερτ και τον υπουργό Μεταφορών Ε. Βενιζέλο.Ο τελευταίος στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος επιχείρησε να διασκεδάσει τις πληροφορίες περί δυσφορίας του Κ. Στεφανόπουλου λέγοντας ότι δεν αποδίδουν τα αισθήματά του και τις ενέργειές του εκφράσεις όπως "δυσφορία", και κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην αφήνουν μεμψίμοιρες σκέψεις να σκεπάζουν το μεγάλο πολιτικό γεγονός της πρωτοβουλίας του Α. Παπανδρέου και της αλλαγής που επέρχεται στο πολιτικό σκηνικό.

Χαρακτήρισε άψογη από συνταγματικής πλευράς την παραίτηση του Α. Παπανδρέου και ανακοίνωσε ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την αντικατάσταση του πρωθυπουργού, θα δημοσιευτεί σήμερα. Πάντως υποστήριξε ότι η προθεσμία του τριήμερου δε θα εξαντληθεί αφού οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανότατα αύριο το βράδυ. Το Προεδρικό Διάταγμα με τις υπογραφές των Κ. Στεφανόπουλου και Α. Παπανδρέου, πήρε χτες το βράδυ το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο και σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ