Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΩΝΑΣΕΙΟ
Εγινε παρακέντηση στον Α. Παπανδρέου

Σε παρακέντηση υποβλήθηκε χτες ο Α. Παπανδρέου και του αφαιρέθηκαν 700 κυβικά εκατοστά υγρού από το αριστερό ημιθωράκιο. Η μέθοδος του Αμερικανού πνευμονολόγου Ρ. Λάιτ, που αφορούσε χορήγηση σκληρυντικής ουσίας στις διόδους των πνευμόνων, ώστε να μην επανασυσσωρευτεί υγρό, δεν εφαρμόστηκε. Ωστόσο, τοποθετήθηκε σωληνάκι στα πλευρά, για να αφαιρείται το υγρό που θα συγκεντρώνεται. Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, κατά το προηγούμενο 24ωρο, ο πρόεδρος υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση κι έγινε περιοδική χρήση αναπνευστήρα.

Δηλώσεις έκανε χτες ο ακαδημαϊκός Γρ. Σκαλκέας, ο οποίος ήταν παρών το βράδυ της Δευτέρας όταν ο Α. Παπανδρέου υπέγραφε την επιστολή παραίτησής του από το πρωθυπουργικό αξίωμα. Ο Γρ. Σκαλκέας εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση που ένιωσε "για την πρωτοβουλία που πήρε ο πρόεδρος για τη λύση του προβλήματος". Στην ερώτηση πώς ήταν ο Α. Παπανδρέου την ώρα που υπέγραφε, απάντησε: "Πολύ ψύχραιμος και δάκρυσε. Ηταν πολύ συγκινημένος, όπως και κάθε παρευρισκόμενος".

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα των θεραπόντων γιατρών, ο Α. Παπανδρέου χτες ήταν πολύ ήρεμος, ευδιάθετος και "δεν είπε κουβέντα για κανέναν".

Οι χτεσινές επισκέψεις

Με τον Γερ. Αρσένη ξεκίνησε χτες ο κύκλος επισκέψεων των υποψήφιων διαδόχων στο "Ωνάσειο", ο οποίος όμως αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

Λίγο αργότερα πήγε στο "Ωνάσειο" ο υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στην ερώτηση πώς θα είναι η κυβέρνηση χωρίς τον Α. Παπανδρέου απάντησε: "Θα περάσουμε κάποιες δύσκολες στιγμές, μια μεταβατική περίοδο, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλά. Νομίζω ότι όλοι πιστεύουν στην ενότητα του Κινήματος, στη συνέχεια ενός δημιουργικού έργου. Είναι στις δικές μας πια ευθύνες να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι της εντολής που έχουμε από τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".

Τον Α. Παπανδρέου επισκέφθηκαν χτες ο πρώην υπουργός Ε. Γιαννόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Κατσιφάρας, ο υπουργός και υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης και Ν. Αθανασάκης, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ