Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγγραφές στα νέα τμήματα δημόσιων ΙΕΚ

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για τις 2.464 θέσεις στα 48 νέα τμήματα των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Στα νέα τμήματα θα γίνουν δεκτοί 1.260 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων, 56 απόφοιτοι Τεχνικών Λυκείων και 28 απόφοιτοι Ενιαίων Πολυκλαδικών. Επίσης, 562 θέσεις Γ εξαμήνου θα συμπληρωθούν από απόφοιτους ΤΕΛ και 558 θέσεις Δ εξαμήνου θα συμπληρωθούν από απόφοιτους ΕΠΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 31 του μήνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία είναι: Πρωτότυπο τίτλο σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό προϋπηρεσίας (αν έχει ο υποψήφιος) στην ειδικότητα που επιλέγει, βεβαίωση ιδιότητας τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, καθώς και εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας. Ειδικά για τις ειδικότητες επιμελητή πτήσεων, ειδικού τουριστικού πρακτορείου, ειδικού ναυτιλιακής κατεύθυνσης, ειδικού αεροπορικών εταιριών, καθώς και ειδικών ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας, είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού γνώσης αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο First Certificate.

Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει μηχανογραφικά, με βάση τη βαθμολογία του απολυτηρίου, την ηλικία, την τυχόν προϋπηρεσία στην ειδικότητα που επιλέγει και την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.Η ανάρτηση των ονομάτων των επιλεγέντων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φλεβάρη, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 15 του ίδιου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ