Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εγγυήσεις ζητά ο πληροφοριοδότης

Ερμητικά κλειστά κρατούν τα στόματά τους οι αξιωματούχοι της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τις κινήσεις των αξιωματικών, που ορίστηκαν από τον υπουργό Κ. Γείτονα,να χειριστούν με απόλυτη προτεραιότητα και άκρα μυστικότητα τον αλλοδαπό, ο οποίος υποστηρίζει ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τη "17 Νοέμβρη".

Η διαρροή της σχετικής πληροφορίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις μυστικές υπηρεσίες, αλλά δεν ακύρωσε την ήδη ειλημμένη απόφαση για την εξέταση του συγκεκριμένου προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκεται στην Τρίπολη της Λιβύης. Ο επίδοξος πληροφοριοδότης είναι αραβικής καταγωγής και ζητά από τις ελληνικές αρχές σε πρώτη φάση να τον διευκολύνουν με την καταβολή 4.000 δολαρίων, τα οποία, όπως υποστηρίζει, χρειάζεται για τη μετάβασή του στο Λίβανο της Μέσης Ανατολής. Ο μυστηριώδης συνεργάτης της "17Ν" φέρεται να είναι αποφασισμένος να μιλήσει μόνο εφόσον του εξασφαλιστεί η ασφαλής παραμονή στο Λίβανο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έδωσε το πράσινο φως για την αναχώρηση κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το οποίο εφοδιάστηκε ήδη και με ικανό χρηματικό ποσό, κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής διαχείρισης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Να σημειώσουμε πάντως ότι και κατά το παρελθόν έχουν εμφανιστεί διάφοροι επίδοξοι πληροφοριοδότες, κυρίως ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι στην πραγματικότητα επιζητούσαν τη συνεργασία των διωκτικών αρχών μόνο και μόνο για να διευκολύνουν τη θέση τους.

Η περίπτωση του Αραβα πληροφοριοδότη αναμένεται όμως να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στο μέτωπο της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ και στη χώρα μας κάτι φαίνεται να κινείται, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της ομάδας του διαβόητου τρομοκράτη Κάρλος.

Μ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ