Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Σε... πρόγραμμα στασιμότητας η "εξυγίανση"

Σε πλήρη στασιμότητα βρίσκονται τα πάντα στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα και επισημαίνουν ότι με αυτή την πολιτική, η εταιρία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και στρώνεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση.

Παράλληλα, τονίζουν ότι τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο της διοίκησης της "Ολυμπιακής" έχει μπει και η συμμετοχή των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόσχημα ότι αποτελούν τροχοπέδη στη λήψη αποφάσεων!

Η ΟΣΠΑ, με χτεσινή της ανακοίνωση, καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΟΑ Ρ. Δογάνη για διοικητική ανικανότητα, για άσκηση συγκεντρωτικής εξουσίας με "ομάδα ημετέρων" και για μια σειρά άλλες μεθοδεύσεις, που υπονομεύουν την πορεία του εθνικού αερομεταφορέα. Επίσης, καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΟΑ επιδιώκει την απομάκρυνση των δυο εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, αλλά και την αλλαγή άλλων μελών, "που δημιουργούν αντιθέσεις στην υλοποίηση των σκοπών του".

Σημειώνεται, πάντως, ότι η πλειοψηφία της ΟΣΠΑ επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της ΟΑ σε πρόσωπα και σε προσωπικούς χειρισμούς, χωρίς να αναφέρει λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης, που πέραν όλων των άλλων διαβεβαιώνει ότι όλα πάνε καλά με το αποκαλούμενο "πρόγραμμα εξυγίανσης" εκτός από κάποιες "μικροπαρεκκλίσεις", που δεν είναι, όμως, ανησυχητικές!

Ο Ρ. Δογάνης εμφανίζεται να μη δίνει σημασία στις καταγγελίες των εργαζομένων και εκφράζει την αισιοδοξία ότι σε 2-3 βδομάδες θα εξασφαλιστεί το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη δεύτερη δόση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 23 δισ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ