Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ομόθυμα "όχι" στις νέες φυλακές

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής απέκλεισαν χτες για πολλές ώρες τη γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -

Η αγανάκτηση των κατοίκων και η απόφασή τους, να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία νέων φυλακών στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, εκφράστηκαν χτες με το προειδοποιητικό κλείσιμο της γέφυρας στη Ν. Ποτίδαια. Παρά τη βροχή και το κρύο, χιλιάδες κάτοικοι, μαζί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέκλεισαν από τις 7.30 το πρωί ως αργά το απόγευμα τη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κασσάνδρας με την υπόλοιπη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας βυτιοφόρα και απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου και των κοινοτήτων.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής ήταν πως τις μεσημεριανές ώρες συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα περίπου 1.000 κάτοικοι. Με τη χτεσινή κινητοποίηση εκφράστηκε η συσπείρωση του κόσμου γύρω από το κοινό πρόβλημα και η πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε. Σύσσωμοι φορείς και κάτοικοι απαιτούν να μη δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Κασσάνδρα, γιατί αυτό θα χτυπήσει τον τουρισμό, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία της περιοχής. Το 90% του πληθυσμού ζει αποκλειστικά από αυτόν. Εξαίρεση αποτελούν 3 - 4 κοινότητες της χερσονήσου, όπου ορισμένοι κάτοικοι ασχολούνται και με τη γεωργία.

Την προσπάθεια του υπουργείου να υποβαθμίσει το θέμα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την ανέγερση των φυλακών, σχολίασε ο δήμαρχος Κασσανδρείας Κ. Παπαγιάννης δηλώνοντας: "Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Από τις 6 Δεκέμβρη το υπουργείο έχει ανακοινώσει με σχετική επιστολή την ειλημμένη απόφασή του να προχωρήσει στη δημιουργία των φυλακών. Δε θα το πετύχουν όμως. Η Νομαρχία, το Συμβούλιο Περιοχής, ο Δήμος και οι 12 Κοινότητες έχουμε αποφασίσει να μην υποχωρήσουμε αν δεν αλλάξει θέση το υπουργείο".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε "αδικαιολόγητες τις διαμαρτυρίες των παραγόντων της περιοχής και δε σχετίζονται με κάποια ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης". Εσπευσε όμως αμέσως να κάνει λόγο για "κατάλληλες περιοχές", δηλώνοντας ότι "οι αποφάσεις για την επιλογή του τόπου εγκατάστασης των σωφρονιστικών αυτών καταστημάτων θα ληφθούν σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς των περιοχών που είναι κατάλληλες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ