Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Το έγκλημα συνεχίζεται

Τη νέα επίθεση στα εναπομείναντα δέντρα του Πάρκου Ελευθερίας, που αποκάλυψε χτες ο "Ρ", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

"Η εγκληματική προσβολή του περιβάλλοντος και της ιστορικής μνήμης συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα στο Πάρκο Ελευθερίας από τον κ. Χ. Λαμπράκη και τους φίλους του", αναφέρει η Επιτροπή, και συνεχίζει:

"Περιέφραξαν και τον υπόλοιπο χώρο που τους παραχωρήθηκε στο Πάρκο και με τα αλυσοπρίονά τους κατέκοψαν και τα τελευταία δέντρα που ήταν και τα πιο υψηλόκορμα και πυκνά του Πάρκου. Η ηλικία τους είναι πάνω από πενήντα χρόνια".

Η Επιτροπή θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή της κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο δίνεται η άδεια να μετατραπεί ένας κοινόχρηστος χώρος πράσινου, σε συνεδριακό χώρο.

"Οι ευκάλυπτοι, τα πεύκα, οι ελιές και τα κυπαρίσσια που έκοψαν οι άνθρωποι του κ. Λαμπράκη, είναι σίγουρο πως θα μας εκδικηθούν όλους. Το έγκλημα κατά της πόλης είναι διαρκές και ασυγχώρητο. Ας περισώσουμε ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί. Ας μιλήσουμε!", καταλήγει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ