Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ
Σε φάλαγγες, με τις κόκκινες σημαίες

Μεγαλιώδης ο γιορτασμός της αντιφασιστικής νίκης

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ). -

Πάνω από 200.000 πολίτες της Ρωσίας, βετεράνοι και νέοι, εργάτες και επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, γιατροί και στρατιωτικοί με επικεφαλής τις οργανώσεις των κομμουνιστικών κομμάτων και τις οργανώσεις της πατριωτικής αντιπολίτευσης, σε φάλαγγες με κόκκινες σημαίες συγκεντρώθηκαν από τις 11 το πρωί στην πλατεία Λευκορωσίας του σιδηροδρομικού σταθμού της Μόσχας, όπου το 1945 έγινε η υποδοχή των τμημάτων των νικητών κατά του γερμανικού φασισμού Σοβιετικών στρατιωτικών. Με κύρια συνθήματα στα πολυάριθμα πανό: "Νικήσαμε τον χιτλερισμό, θα νικήσουμε και τον γιελτσινισμό! ", "Ειρήνη! Εργασία! Σοσιαλισμός! ", "Κάτω τα χέρια από τον Λένιν! ", "Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός! ", "Ενωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία! " "Να απαγορευτεί το ΝΑΤΟ", καθώς και άλλα που ζητούσαν την παραίτηση του Μπορίς Γιέλτσιν και της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Μόσχας και συγκέντρωση στην πλατεία Τζερζίνσκι.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Ηρωας της Σοβιετικής Ενωσης, στρατηγός Βαλεντίν Βαρένικοφ.Ανάκρουση του ύμνου της ΕΣΣΔ. Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πεσόντες στον αγώνα κατά του φασισμού. Ακολούθησαν οι ομιλίες. "Είναι ιεροσυλία να στέκονται μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που υπερασπίστηκε τη Σοβιετική Ενωση, οι Γιέλτσιν και Τσερνομίρντιν, που κατέστρεψαν την Πατρίδα! Αίσχος στους προδότες. Να αποκατασταθεί η εξουσία των Σοβιέτ, να επανενωθούν οι Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, να εκδιωχθούν η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος! ", βροντοφώναξε ο στρατηγός Μιχαήλ Τιτόφ.

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν, επίσης, στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, καθώς και σε άλλες Δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ. Στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, επικεφαλής της φάλαγγας των διαδηλωτών με κόκκινες σημαίες ήταν ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο και άλλοι ηγέτες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ